lostyazilim
tr.link

İşçi Hakları - Kıdem Tazminatı

35 Mesajlar 3.471 Okunma
lstbozum
tr.link

Lawyer42 Lawyer42 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2018
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Konya
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 34
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

Karikatürname adlı üyeden alıntı

Avukatlara düşman değilim elbette, yazdıklarımdan o sonucu çıkarmanızı istemem.
Bir yakınım benzer bir süreçte avukat aracılığı ile dava açtı. Davayı da kazandı. Onun dava konusu alacağı 18 bin civarı idi. Avukata dava açmadan önce 3 bin, sonrasında da 3 bin küsür olmak üzere 6 bin liradan fazla para verdi.

Benim tepkim avukatlık mesleğine değil, işçilerin haklarını alabilmek için avukat yardımına muhtaç edilmesine.

Yani diyorsunuz ki avukat olmasaydı da arkadaşınız parasını kurtarabilirdi, kısacası avukatsız bu işlere kalkışanların %50'si yanlış dava açması nedeniyle karşı tarafa vekalet ücreti ödemekle cezalandırılıyor ayrıca hak kaybına uğrayıp alacağını alamaması da cabası

Ücret konusunda her işte olduğu gibi karşılıklı anlaşma sonucunda iş alınır ya da alınmaz.

Kısacası avukatlar evinde taş kaynatıp yemiyorlar.

son nokta olarak avukat olmayıp avukatlık yapanlara örnek olması azda ortamın yumuşaması için bir video bırakıyorum izleyip tebessüm edebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=X1BgBcnq9ro

wmaraci
reklam

ahmetakgun ahmetakgun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Aşçı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 221
  • Beğeniler 10 / 35
  • Ticaret 1, (%100)
Kesinlikle avukatlara bi düşmanlık yok fakat maddi durumum pek iyi değil avukat sadece dosya masrafı için 1500TL ücret talep etti ve ben bu ücreti karşılayamam bu sebepten dolayı sizlerden hesaplama ve sürecin ilerleme aşamasını istedim.

Avukat desteği almadan arabulucu ile çözmeye çalışacağım, anlaşma olmaz ise mecburen avukat desteği talep ederim.

Lawyer42 Lawyer42 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2018
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Konya
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 34
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

ahmetakgun adlı üyeden alıntı

Kesinlikle avukatlara bi düşmanlık yok fakat maddi durumum pek iyi değil avukat sadece dosya masrafı için 1500TL ücret talep etti ve ben bu ücreti karşılayamam bu sebepten dolayı sizlerden hesaplama ve sürecin ilerleme aşamasını istedim.

Avukat desteği almadan arabulucu ile çözmeye çalışacağım, anlaşma olmaz ise mecburen avukat desteği talep ederim.

Şimdi maalesef her sektörde olduğu gibi şişirme ücret talep edilebiliyor. Ancak her avukat aynı talepte bulunacak diye bir husus yok özel mesaj ile size arabulucu sırasında neler yapmanız gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Cümlelerde hata olabilir 40 saatlik uykusuzluk ve yorgunluk var :) umarım yardımcı olabilmişizdir.

tekrar tekrar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2019
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Haber Sitesi Yöneticisi
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 4 / 1
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba, bir sene çalıştım. Maaşım ortalama 2600 Civarıydı 5,900 tazminat çıktı ihbar falan dahil. Firma iflas verdiği için mahkemeye verdim. Ortalama 1-2 sene sürer diyorlar

wmaraci
wmaraci

ahmetakgun ahmetakgun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Aşçı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 221
  • Beğeniler 10 / 35
  • Ticaret 1, (%100)
Ben daha mahkemeye vermedim, arabulucuya verdim ve bugün aradılar çarşamba günü karşı tarafın bölge genel koordinatörü gelicek görüşcekmişiz

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al