Konumu yeterince okumadınızı düşünüyorum hobi olarak yapacağımı belirtmiştim amacım tarih öğretmek değil amacım kitaplardan,belgesellerden öğrendiğim şeyleri karalayarak hem keyifli vakit geçirmek hemde az miktarda birşeyler kazanmak.
Tarihi dediğiniz gibi tarihçilerden öğrenilir benim veya bu tarz sitesi olan arkadaşların yaptıkları makaleler konuya ısınma niteliğindedir.
Örneğin Osmanlının 1.dünya savaşına girme sebebleri ile ilgili bir yazıda detaylı olmasada okuyucuda bir fikir oluşturacak şekilde anlatılır okuyucu daha detayına inmek isterse gideceği adres dediğiniz gibi tarih uzmanlarıdır
Tarihi dediğiniz gibi tarihçilerden öğrenilir benim veya bu tarz sitesi olan arkadaşların yaptıkları makaleler konuya ısınma niteliğindedir.
Örneğin Osmanlının 1.dünya savaşına girme sebebleri ile ilgili bir yazıda detaylı olmasada okuyucuda bir fikir oluşturacak şekilde anlatılır okuyucu daha detayına inmek isterse gideceği adres dediğiniz gibi tarih uzmanlarıdır
Amacım sizi kötülemek değildi. Sadece eleştiride bulundum. 1000+ kitap, makale (bilimsel makale) okuyan bir olarak sadece eleştiri yaptım.
Küçük çaplı servet ödedim ben kitaplara... Halen de ödüyorum. Bir konuda birden fazla kitap aldığım olmuştur. İnanın bazı kitapları okurken "bu kadar da saçmalık olmaz" dediğim, üzerine not alıp doğrusunu yazdığım da çok olmuştur. Fark etmeksizin siyasi olarak her taraftan okudum. Tüm taraflar kendine göre yontmuş tarihi. Neyseki farklı farklı kaynaktan okuduğumdan "karşılaştırma" ile ayrıntıları yakalayabiliyor insan. Hatta bazı yazarların resmi sosyal hesaplarından hatalarını belirtiyorum. Bir kısmı tarafından engellendim. Çünkü önemli bir kısmı "sadece para" amaçlı yazıyor. Bu nedenle kitabı yazarken sosyal ve siyasi etki alanı seçiyor.
Örneğin son olarak Yılmaz Özdil Atatürk hakkında kitap çıkardı. Kitapçıda ilk sayfayı okuyup bıraktım. Çünkü adam bildiğin Atatürk üzerinden Atatürk'e ilgisi olanları sömürüyor.
Yani aslında sadece kitap okumak da değil, farklı farklı okumak doğrusu olan.
Osmanlı tarihini çok bilmem, onun üzerine söz söyleyemem, bir iki dönem haricinde (onlarda araştırma konum içindeydi) bilgim yok desem yeridir.
@davison
Beyfendi sizin beni eleştirmenizi anlamadım. Konuda sizi bağlayan bir şey yoktu, o nedenle siz kimsiniz? diye sordum. Yoksa kim olduğunuzu tahmin etmek pek zor değil.
Ayrunç Altındal ı tanımam. Siz söyleyince yüzeysel baktım. Adam 2013 ye ölmüş (siz öldürülmüş diyorsunuz)
O zatın Atatürk hakkında kısa bir kısmını anlatan video izledim. O bile yeter bana. Bu tarz düşünen insanlar karaktersiz kişilerdir bana göre. Zekasını kullanamayan veya başka amaçlar için kullanan kişilerdir.
https://m.youtube.com/watch?v=92vJ6871Ivo