Merhaba,

İyi optimize edilmediğinden, anlık yüksek sayıda ziyaretçi ve onların yaptığı isteklerden, kullandığınız eklenti veya temalardan, hosting planınızdan vs. çok fazla etmen vardır. Bunlardan birisi veya birkaçı olabilir. Tek bir nedene indirgemek zor.

Paylaşımlı hostinglerde %25-%45 aralığında değişen bir CPU kullanma limitiniz vardır. Yeni WordPress güncellemeleri ile birlikte bu limit kolayca aşılabilmektedir.

Dilerseniz sitenizi çok uygun fiyata VPS cloud'a taşıyabilirim. CPU kullanımı sadece size özel olur. Site IP adresinizi de sizden başkası kullanamaz bu SEO açısından da önerilmektedir. A'dan Z'ye sunucu kurulumu, optimizasyonu, güvenliği, SSL sertifikası gibi tüm işlemleri ben yapıyorum. Firma ise dünyaca ünlü Vultr firmasına taşıyoruz sitenizi. En önemli kısım ise paylaşımlı hostinglerde sunulan Apache web server yerine Nginx web server kuruyoruz. Nginx performans ve güvenlik odaklı bir web serverdır. Şu an paylaşımlı hostingde kullandığınız Apache'e oranla çok daha fazla ziyaretçi kapasitesi vardır. Site hızınız da gözle görülür şekilde artacaktır. Ayrıca Vultr cloud ile siteleriniz eskisine oranla daha fazla uptime oranına sahip olacak.

SSL sertifikası tamamen ücretsiz yüklüyoruz ve arka planda bu sertifika düzenli olarak yenileniyor. Sizin sunucu bilginizin olmasına da gerek yok. HTTP/2, keepalive gibi daha sayamayacağım onlarca özelliği de kuruyoruz.Ayrıca sunucunuza gelen güvenlik güncelleştirmeleri otomatik olarak arka planda kendi kendine yapılmaktadır. Php versiyonu olarak 7.2 veya 7.3 kurabiliriz, hangisini isterseniz.

Youtube, WordPress.org gibi dev siteler de web server olarak Nginx kullanmaktadır.
Size sunucunun aylık masrafı ortalama 3.5$ - 5$ civarında olmaktadır. Ayrıca ilerde siteniz çok büyürse tek tuşla paket yükseltebilmektesiniz.

Referans linkimizden Vultr'a üye olursanız eğer 1 ay geçerli 50$ bakiye hediye ediyor size. Ayrıca Twitter sayfalarını beğenirseniz 3$ daha kalıcı bakiye veriyor. Bu da sunucuya 40 gün civarında hiçbir ödeme yapmamanız anlamına geliyor. :) Referansımdan üye olduğunuz için size %50 indirimli olarak yapıyorum tüm bu işlemleri.

NOT: Nginx'de htacces yoktur. Ayrıca cpanel tarzı bir panel de yüklemiyoruz ki sunucunuz tüm gücünü ve kapasitesini site(leri)nize ayırsın. Ee peki site dosyalarımı nasıl kontrol edeceğim diyorsanız eğer, Filezilla programı ile oldukça kolay bir şekilde dosya yöneticisi ihtiyacınızı çözüyor. Her türlü desteği sağlıyoruz bu konuda zorluk yaşamamanız için.

Sormak istediğiniz bir husus varsa yanıtlamaktan memnuniyet duyarım :)