Bir kaç kişi çok defa rastlamıştır bana, Adsense için ne kadar uğraştığımı ve halen onay alamadığım konulara. Siteniz Kapalı hatası, Hazırlanıyor, inceleniyor kısmında haftalar sürece bekletmesi. hkccrn hocam eski hesapların halen iş gördüğünü anlatan bir mesaj paylaşmıştı. Bende buna istinaden arkadaşımdan 2015 pin onaylı YouTube içerik için kullanılan hesap aldım (Bu testi yapabilmek için).
- Yeni bir domaini (ismim ve soyismime) isimtescil firmasından 0,99$'a aldım.
- AnındaHosting firmasından 1 aylık reseller aldım. Fiyatı 14,90₺+KDV olan ve 10 adet site barındırabilen bir paketi seçtim.
- Siteye cPanel üzerinden wordpress kurulumu yapıp, site başlığı ve site açıklamasını değiştirdim sadece. İçerik olarak varsayılan gelen Hello World! yazısı mevcuttur sadece.
- Hiçbir tema, eklenti ve başka bir ayar yapmadım/kurmadım.
- Bu işlemleri yapar yapmaz aktif olan temanın header.php'sinde kısmının hemen altına Adsense kodunu ekledim.
NOT: İçeriklere ve ilgili yerlere reklam kodu eklemedim. Sadece kimlik doğrulaması için gerekli olan kodu ekledim.
Sonuçlar:
[LIST=2]
[/LIST]
Kısacası eski hesaplar halen değerlidir. Bende buna inanıyordum. Fakat forumda çoğunluk olarak eski hesapların işlevinin kalmadığını söyleyen çok kişi vardı. Test etmiş oldum. Onayladım :). Bu arada hesap güncelleme sonrası adsense paneli görünümüne sahiptir. Artık fark var mı panelde bilemiyorum ama not olarak eklemek istedim. :)
Dip Not: Benim Adsense hesabım 2016 tarihinde açılmıştır. Domain onaylatılmış olup hiç gelir elde edilememiştir. Acemi ve bilgisiz olduğum için üzerine düşmedim ve bıraktım gitti. PIN onayı yapılmamıştı. Benim hesabımda eski hesap olarak geçiyor fakat PIN onaylı olmadığı için yeni güncellemeye aktarıldığını ve bu yüzden onay süreçlerinin çokça uzun sürdüğünü düşünüyorum. Şuan da ilk PIN yolda. İkinci PIN istemeye bir kaç gün kaldı..
Keyifli forumlar.