Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu bahçesinde Hayrat Yardım Derneği ve Hayrat Vakfı ortaklığında düzenlenen kermeste dağıtıldığı iddia edilen kitapçıklarda “Türkiye Anayasasından laiklik ilkesi çıkarılmalı” ifadesi yer alıyor.
Hayrat Yardım Derneğince düzenlenen kermeste dağıtıldığı iddia edilen derneğe ait Suriye Raporu kitapçığında laiklik karşıtı ifadeler yer alıyor. Kitapçığın 29’uncu sayfasında “7.2.21 Laik Yapının Düzeltilmesi” başlığı adı altında yer alan yazılarda; “Suriye’de ve diğer tüm İslam beldelerinde Türkiye’nin laik görüntüsü en büyük problemi oluşturmaktadır. Laik bir Türkiye’nin tüm İslam Dünyasında da İslami cihetle söz sahibi olması mümkün değildir. Tüm ehlisünnet toplumları barındıran devletlerin çektiği en büyük sıkıntı da budur. İslami hassasiyeti olan dünya Müslümanları, zahirde takva görüntüsü yüksek olan Suudi Arabistan tarafına ve Selefi düşünceye kaymaktadır. Bu sebeple Türkiye Anayasasından Laiklik İlkesini çıkarmalı, bugünkü gençliğin anlayacağı tarzda, iletişim araçlarını da kullanarak etkin bir şekilde İslami eğitim üzerinde durulmalıdır” ifadeleri yer alıyor.
Dernek Açıklaması; Kitapçıktan geçen bölümün kendi bilgileri dışında yazıldığını iddia etti.
Derneklere vs. hiç güvenmiyorum fakat bağızıları iyi olabilir ama bu nasıl bir olay anlamıyorum.