OmrAlgs adlı üyeden alıntı

Laiklik düşmanı kermes derken kardeşim? Herkes seninle aynı düşünce yapısında olmak zorunda mı yani?


Laik düşünce yapısı nedir?

Laiklik veya laisizm, devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensip. Fransızcadan Türkçeye geçmiş olan "laik" sözcüğü, "din adamı olmayan kimse; din adamı dışında kalan halk" anlamına gelen Latince "laicus" sözcüğünden gelmektedir. Kaynak Vikipedi


Allah'a onun Peygamberine, İndirdiği Kur'an'a iman etmiş bir insan olarak ben LAİK değilim. Bir Müslüman olarak beni Yaratan RABBİM'in koyduğu her türlü kural ile yaşamak zorundayım. Bana göre Laiklik, haşa Allah'a devletimin yönetiminde senin kuralların geçmez demektir. Sen karışamazsın demektir. Bu düşünce yapısını savunmak bana göre Allah'a savaş açmaktır. Müslüman bir insanın Mürted olmasına yetecek niteliktedir.

Allah indinde tek hak din vardır, o da İSLAM'dır.


İşinize gelmeyince 16. yüzyıldan kalma tanımlar kullanıyorsunuz :) Türkiye Cumhuriyeti'ndeki laiklik budur.

"Laiklik, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir." (1930)

"Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti de demektir." (1930)

"Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz." (1926)

Laiklik sizin düşündüğünüz gibi dini hiçe saymaz hatta siz ve sizin gibilerden daha çok korur İslam dinini. Alın bu da anayasa 24. madde

"Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz."