carasar adlı üyeden alıntı

metapak eee hocam.Ben 2009 yılında üniversiteye giriş yaptım. Ve ilahiyat mezunuyum. O dönemde okuyanlar da bilir ki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine, tekrar söylüyorum İLAHİYAT FAKÜLTESİNE sen turbanlisin diye almiyorlardı . Gerçi yıl 2019 yine almıyorlar ama o kadar değil artık.

Ha bu neye sebep oldu biliyor musunuz. Kadın açılırsa sosyal hayata ve akademik hayata girebilir algısını oluşturdu.

Ben ilahiyat fakültesine dönme olarak da gelse, ateist olarak da gelse hristiyan olarak da gelse dışlamadim, o dönemdeki arkadaşlarımızda dışlamadi. (Bir cok farkli ülkeden gelen vatandaslar vardi. Uluslar arası ilahiyat.)
Ama yıl 2019 hala türbanlılarin tek hedefi güzel bir ev hanımı olmak vs. tarzında söylemler var piyasada. Ya siz türbanlılari okula sokmazsaniz (herhangi bir yasal dayanagi da yok sözde laiklige aykırıymis. Adam boynuna hac takıp giriyor, o kolye ama laklagi yapiliyor. )

Demem o ki herkes kavramları kendi algilarina göre anlamlandiriyor.

Madem laiklik hürriyettir türban niye eğitimden mahrum olma sebebi oldu.

Ve sonuc olarak günümüzde farz olan türban artık bir moda araci, takiye araci ve karşıdakini kandırmak içinkullanılan bir maske oldu.


İşte bu yüzden en kısa özetiyle din ve devlet işleri birbirinden bağımsız olmalı. Eline güç alan herhangi bir X şahıs türbanlılar üniversitelere giremez veya açıklar üniversiteye giremez diyebilir.
Bizim halen daha bu saçma olayları tartışıyor olmamamız gerekiyor. Bazı şeyleri aşmak ve hoşgörü nedir öğrenmemiz gerekiyor millet olarak. Halen daha üniversitelerde laiklik kötülenip, kurtuluş savaşında yunan galip denilir, yunanlı bir türk düşmanını davet edersek biz daha forumlarda, arkadaş ortamlarında, cafelerde, kahvelerde çok konuşuruz bu konuları.
X-Y A-B-C tarafları yok Türk var. Halkı sınıflara ayırmak kaos yaratıyor yaratacak