Hocam algılamanıza ve iş yoğunluğunuza göre değişir. Sürekli dil konusuna odaklanmak istiyorsanız 4 yıldan daha kısa sürede'de iki dil öğrenebilirsiniz. Yok öğrenciyim eğitimimde aksamasın ama bunu da geliştireyim derseniz. Okuduğunuz bölüme göre de değişkenlik gösterir. Ben üniversiteye yeni başlayacak arkadaşlara ingilizce bölüm okumalarını tavsiye ediyorum. Ağırlıklı olarak dilleride gelişsin diye. Kendimden örnek verecek olursam. 1 sene öncesine kadar cümle kurmak da bile zorlanıyordum ingilizce'de malesef eğitim sistemimizin yetersizliğinden kaynaklı bir durum. Google Play'de speaky diye bir dil değişim uygulaması var 1 seneyi aşkın o uygulamayı aktıfi olarak kullanıyorun. Dünyanın her yerinden ana dil,2.3.4 dil konuşucularını bulmanız mümkün. (Amacım reklam yapmak değil.) Onlarla iletişime geçince emin olun ne demek istediğimi anlayacaksınız. Biriyle veya birileriyle sürekli aynı dili konuşmaya çalışmaktan iyi bir gelişim metodu tanımam. Başarılar dilerim...
Önerdiğiniz programı indirdim. Teşekkür ederim
4 yılda iki dil öğrenilir bence yeter ki sistemli ve düzenli çalışın
Sistem düzenli oturtmak için işlerimi yapmam lazım bundan sonraki süreç kendime eğitim
Öğren(kurs,internet vb.)+Oku(Basit kitaplardan başla ve kitabı bitirdiğinde içerisinde tüm kelimelere hakim olduğundan emin ol)+Yanına birini bul belirli yerlerde sadece ingilizce konuşun(tenefüs,ev).Bu arda sık sık yabancılar ile konuşmaya çalış.Burada kesinlikle taviz verme.Düzenli bir şekilde devam ettiğinde kısa sürede değişiklikleri fark edeceksin.İstediğin dilleri öğrenebilmen dileğiyle
Çocuk İngilizce kitapları almıştım onlara bile bakıyorum 😁
İnglizcemi bir noktadan sonra geliştiremiyorum farklı bir yöntem denemeliyim.
Genellikle biliyorum ama bir makale yazamıyorum.
Genellikle biliyorum ama bir makale yazamıyorum.
Teşekkürker. Makale yazmamanız da ki sorun nedir
nettebugun1 adlı üyeden alıntı
Hocam yabancı dilin gramer ve kelime olayını teoride geliştirirsin, yalnız pratiğe dökmek için:- kendi çapında ufak metinler yazmaya bak farklı konularda, iki paragraf, topu topu 100 kelime,
- eskiden e2 ve cnbc-e vardı. İngilizce, Türkçe altyazılı. öyle film ve dizi izlemeye çalış,
- sosyal medyadan da olsa, eskinin mektup arkadaşlığı gibi, birileriyle yazış havadan sudan,
- Türkiye'nin en çok turist çeken bölgesindesin: utanma, sıkılma, çekinme.. turist gördüğünde Alman olsun, Rus olsun, İngiliz olsun, Arap olsun selamlaş, bir şeye ihtiyacı var mı diye sor. zaten onun da büyük olasılık ana dili değil, kraliyet ailesi mensubu gibi (bizdeki eski TRT dili diyelim) de konuşamayacaksınız, birbirinizi anlayın yeter.
- yabancı blog ve haberlere göz gezdir. ya ABD ya İngiltere kararı ver, ki bence İngilizlerin de daha rahat ötekine göre.
- benim babam pasta yapmayı bilmiyor..
Mektup arkadaşlığı olarak Rus birini bulmuştum. Sanırım onlar Facebook değilde vk tarzı sitede çoklar. 2 ülke siyasi vb bilgiler veriyorduk. Ailen ruslar hakkında ne düşünüyor vb cevaplıyorduk tranalate üzerinden.
dogubaklaci adlı üyeden alıntı
Eylül 2017'de dillere merak sardım.Şu an C1 İngilizce + A2 İspanyolca + A1 Litvanca + İbranice (çok az) biliyorum ve öğrenmeye devam ediyorum. Tek tek yazacağım şimdi..
İngilizce: Zaten küçüklüğümden beri ingilizce kitaplara vs aşinayım bu sebeple ilerletmek zor olmadı yalnızca pratik konusunda çok kötüydüm onu da İstanbulda Amerikalı arkadaşlar bularak hakkettim sayılır hâlâ çabalıyorum. Tavsiyelerim
Kitap okuma (her 2 ayda bir bir üst seviyeye çıkartır.)
Tek bir dil bilgisi kitabı (güvenilir olsun her konu olsun yeter)
YouTube kanalları (YouTubeda binlerce native öğretmen var)
İngilizceden İngilizce'ye çalışma (kelimeleri Türkçe karşılığında değil ingilizce karşılığında öğrenin. Örneğin; wealthy sözcüğünü duyunca aklınıza zengin değil rich kelimesi gelsin. Etimolojik olarak yaklaşın. Collocation,Türkçesi ne bilmiyorum ama "co" ortak demek "location" yerleştirme gibi bir anlamı var o halde ortak bir arada olan bir şeyler gibi anımsanabilir)
İspanyolca: Sevdiğim ve öğrenmekten çok zevk aldığım için bir kere öğrendiğim şeyi unutamıyorum ama şu aralar sıkıntı
Litvanca: Erasmus kazanmam sebebiyle öğreniyorum bu sebeple İspanyolcayı bıraktım ama devam edeceğim :D
İbranice: Bunu neden öğreniyorum ben de bilmiyorum zaten çok çok minicik şeyler biliyorum
Ek tavsiyeler;
Dil değişimi yapın. Yani native arkadaş bulun, benim arkadaşlarım Türkçe öğrendikleri için onlara yardım ediyorum onlar da bana yardım ediyor.
İlgili dilin şiirlerini okuyun. Biraz saçma gelebilir ama bir dili öğrenmekten kastınız bir kültürü öğrenmek olsun çünkü dil tek başına yetersiz ve sonsuzdur.
Podcast dinleyin.
Deyim öğrenin. Dediğim gibi kültür önemli.. Mesela havadan kedi köpek yağmak gibi bir deyim var bunu bilmeden biri size derse ne tepti verirsiniz :D ya da salatalık gibi soğuksun dese biri :Dd
Work and Travel vb uygulamalar ile kültürü rahat öğreneceğimi söylüyorlar bu yüzden W&T yapmayı planlıyorum.
İspanyolca telaffuzu açısından çok hoş bir dil.
aziztezcan147 adlı üyeden alıntı
Sevdigim bi tedx konuşması bi gôz atın istersenizhttps://youtu.be/o_XVt5rdpFY
Bakacağım teşekkürler