lostyazilim
tr.link

4 yılda 2 dil öğrenmek

11 Mesajlar 1.590 Okunma
lstbozum
tr.link

ergulproduction ergulproduction WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 135
  • Beğeniler 76 / 71
  • Ticaret 0, (%0)
-Konu kirliliğini önlemek adına bütün sorularımı bir konuda toparladım, cevap veren herkese teşekkürler.

-Sorularımın cevabını Google'dan bulabilirim ancak anlık olarak sizlerden yardım istedim

-4 yıl süre içinde İngilizce + ek dil öğrenmek sizce ne kadar zor olabilir.? Yapılabilir mi ? B2 veya C1 düzeyi

-Yabancı Dil öğrenmek isteyenlere tavsiyeniz nelerdir?

-Udemy'de sıfırdan yazılım dilleri öğreten kurslardan hangisini tavsiye edersiniz ?

-Şuan 19 yaşımdayım kendime bir şeyler katmak istiyorum. Önerileriniz nedir?

-Bu kadar soru soran birine neden cevap verdiniz?

-Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi

wmaraci
reklam

ilkerQ7 ilkerQ7 White Hat Hacker Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad İ** E**
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 42 / 43
  • Ticaret 2, (%100)
4 yılda iki dil öğrenilir bence yeter ki sistemli ve düzenli çalışın
ofurkanak ergulproduction

kişi bu mesajı beğendi.

Python'dan vazgeçemiyor...

alicangrafik alicangrafik Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2019
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 262
  • Beğeniler 122 / 100
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam algılamanıza ve iş yoğunluğunuza göre değişir. Sürekli dil konusuna odaklanmak istiyorsanız 4 yıldan daha kısa sürede'de iki dil öğrenebilirsiniz. Yok öğrenciyim eğitimimde aksamasın ama bunu da geliştireyim derseniz. Okuduğunuz bölüme göre de değişkenlik gösterir. Ben üniversiteye yeni başlayacak arkadaşlara ingilizce bölüm okumalarını tavsiye ediyorum. Ağırlıklı olarak dilleride gelişsin diye. Kendimden örnek verecek olursam. 1 sene öncesine kadar cümle kurmak da bile zorlanıyordum ingilizce'de malesef eğitim sistemimizin yetersizliğinden kaynaklı bir durum. Google Play'de speaky diye bir dil değişim uygulaması var 1 seneyi aşkın o uygulamayı aktıfi olarak kullanıyorun. Dünyanın her yerinden ana dil,2.3.4 dil konuşucularını bulmanız mümkün. (Amacım reklam yapmak değil.) Onlarla iletişime geçince emin olun ne demek istediğimi anlayacaksınız. Biriyle veya birileriyle sürekli aynı dili konuşmaya çalışmaktan iyi bir gelişim metodu tanımam. Başarılar dilerim...
ergulproduction

kişi bu mesajı beğendi.

charset charset WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad T** G**
  • Mesajlar 370
  • Beğeniler 190 / 50
  • Ticaret 5, (%100)
Öğren(kurs,internet vb.)+Oku(Basit kitaplardan başla ve kitabı bitirdiğinde içerisinde tüm kelimelere hakim olduğundan emin ol)+Yanına birini bul belirli yerlerde sadece ingilizce konuşun(tenefüs,ev).Bu arda sık sık yabancılar ile konuşmaya çalış.Burada kesinlikle taviz verme.Düzenli bir şekilde devam ettiğinde kısa sürede değişiklikleri fark edeceksin.İstediğin dilleri öğrenebilmen dileğiyle
ergulproduction

kişi bu mesajı beğendi.

200$ Google Cloud kodları için profilimi ziyaret edebilirsiniz.
wmaraci
wmaraci

joyned joyned WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
İnglizcemi bir noktadan sonra geliştiremiyorum farklı bir yöntem denemeliyim.

Genellikle biliyorum ama bir makale yazamıyorum.

nettebugun1 nettebugun1 WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 19.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 558
  • Beğeniler 194 / 237
  • Ticaret 45, (%100)
Hocam yabancı dilin gramer ve kelime olayını teoride geliştirirsin, yalnız pratiğe dökmek için:
- kendi çapında ufak metinler yazmaya bak farklı konularda, iki paragraf, topu topu 100 kelime,
- eskiden e2 ve cnbc-e vardı. İngilizce, Türkçe altyazılı. öyle film ve dizi izlemeye çalış,
- sosyal medyadan da olsa, eskinin mektup arkadaşlığı gibi, birileriyle yazış havadan sudan,
- Türkiye'nin en çok turist çeken bölgesindesin: utanma, sıkılma, çekinme.. turist gördüğünde Alman olsun, Rus olsun, İngiliz olsun, Arap olsun selamlaş, bir şeye ihtiyacı var mı diye sor. zaten onun da büyük olasılık ana dili değil, kraliyet ailesi mensubu gibi (bizdeki eski TRT dili diyelim) de konuşamayacaksınız, birbirinizi anlayın yeter.
- yabancı blog ve haberlere göz gezdir. ya ABD ya İngiltere kararı ver, ki bence İngilizlerin de daha rahat ötekine göre.
- benim babam pasta yapmayı bilmiyor..

dogubaklaci dogubaklaci Kodlarla Anlatma Sanatı Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Student
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** B**
  • Mesajlar 725
  • Beğeniler 250 / 240
  • Ticaret 3, (%67)
Eylül 2017'de dillere merak sardım.
Şu an C1 İngilizce + A2 İspanyolca + A1 Litvanca + İbranice (çok az) biliyorum ve öğrenmeye devam ediyorum. Tek tek yazacağım şimdi..

İngilizce: Zaten küçüklüğümden beri ingilizce kitaplara vs aşinayım bu sebeple ilerletmek zor olmadı yalnızca pratik konusunda çok kötüydüm onu da İstanbulda Amerikalı arkadaşlar bularak hakkettim sayılır hâlâ çabalıyorum. Tavsiyelerim
Kitap okuma (her 2 ayda bir bir üst seviyeye çıkartır.)
Tek bir dil bilgisi kitabı (güvenilir olsun her konu olsun yeter)
YouTube kanalları (YouTubeda binlerce native öğretmen var)
İngilizceden İngilizce'ye çalışma (kelimeleri Türkçe karşılığında değil ingilizce karşılığında öğrenin. Örneğin; wealthy sözcüğünü duyunca aklınıza zengin değil rich kelimesi gelsin. Etimolojik olarak yaklaşın. Collocation,Türkçesi ne bilmiyorum ama "co" ortak demek "location" yerleştirme gibi bir anlamı var o halde ortak bir arada olan bir şeyler gibi anımsanabilir)

İspanyolca: Sevdiğim ve öğrenmekten çok zevk aldığım için bir kere öğrendiğim şeyi unutamıyorum ama şu aralar sıkıntı

Litvanca: Erasmus kazanmam sebebiyle öğreniyorum bu sebeple İspanyolcayı bıraktım ama devam edeceğim :D

İbranice: Bunu neden öğreniyorum ben de bilmiyorum zaten çok çok minicik şeyler biliyorum

Ek tavsiyeler;

Dil değişimi yapın. Yani native arkadaş bulun, benim arkadaşlarım Türkçe öğrendikleri için onlara yardım ediyorum onlar da bana yardım ediyor.
İlgili dilin şiirlerini okuyun. Biraz saçma gelebilir ama bir dili öğrenmekten kastınız bir kültürü öğrenmek olsun çünkü dil tek başına yetersiz ve sonsuzdur.
Podcast dinleyin.
Deyim öğrenin. Dediğim gibi kültür önemli.. Mesela havadan kedi köpek yağmak gibi bir deyim var bunu bilmeden biri size derse ne tepti verirsiniz :D ya da salatalık gibi soğuksun dese biri :Dd

aziztezcan147 aziztezcan147 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 9 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Sevdigim bi tedx konuşması bi gôz atın isterseniz
https://youtu.be/o_XVt5rdpFY

.

ergulproduction ergulproduction WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 135
  • Beğeniler 76 / 71
  • Ticaret 0, (%0)

alicangrafik adlı üyeden alıntı

Hocam algılamanıza ve iş yoğunluğunuza göre değişir. Sürekli dil konusuna odaklanmak istiyorsanız 4 yıldan daha kısa sürede'de iki dil öğrenebilirsiniz. Yok öğrenciyim eğitimimde aksamasın ama bunu da geliştireyim derseniz. Okuduğunuz bölüme göre de değişkenlik gösterir. Ben üniversiteye yeni başlayacak arkadaşlara ingilizce bölüm okumalarını tavsiye ediyorum. Ağırlıklı olarak dilleride gelişsin diye. Kendimden örnek verecek olursam. 1 sene öncesine kadar cümle kurmak da bile zorlanıyordum ingilizce'de malesef eğitim sistemimizin yetersizliğinden kaynaklı bir durum. Google Play'de speaky diye bir dil değişim uygulaması var 1 seneyi aşkın o uygulamayı aktıfi olarak kullanıyorun. Dünyanın her yerinden ana dil,2.3.4 dil konuşucularını bulmanız mümkün. (Amacım reklam yapmak değil.) Onlarla iletişime geçince emin olun ne demek istediğimi anlayacaksınız. Biriyle veya birileriyle sürekli aynı dili konuşmaya çalışmaktan iyi bir gelişim metodu tanımam. Başarılar dilerim...

Önerdiğiniz programı indirdim. Teşekkür ederim

ilkerQ7 adlı üyeden alıntı

4 yılda iki dil öğrenilir bence yeter ki sistemli ve düzenli çalışın

Sistem düzenli oturtmak için işlerimi yapmam lazım bundan sonraki süreç kendime eğitim

charset adlı üyeden alıntı

Öğren(kurs,internet vb.)+Oku(Basit kitaplardan başla ve kitabı bitirdiğinde içerisinde tüm kelimelere hakim olduğundan emin ol)+Yanına birini bul belirli yerlerde sadece ingilizce konuşun(tenefüs,ev).Bu arda sık sık yabancılar ile konuşmaya çalış.Burada kesinlikle taviz verme.Düzenli bir şekilde devam ettiğinde kısa sürede değişiklikleri fark edeceksin.İstediğin dilleri öğrenebilmen dileğiyle

Çocuk İngilizce kitapları almıştım onlara bile bakıyorum 😁

joyned adlı üyeden alıntı

İnglizcemi bir noktadan sonra geliştiremiyorum farklı bir yöntem denemeliyim.

Genellikle biliyorum ama bir makale yazamıyorum.

Teşekkürker. Makale yazmamanız da ki sorun nedir

nettebugun1 adlı üyeden alıntı

Hocam yabancı dilin gramer ve kelime olayını teoride geliştirirsin, yalnız pratiğe dökmek için:
- kendi çapında ufak metinler yazmaya bak farklı konularda, iki paragraf, topu topu 100 kelime,
- eskiden e2 ve cnbc-e vardı. İngilizce, Türkçe altyazılı. öyle film ve dizi izlemeye çalış,
- sosyal medyadan da olsa, eskinin mektup arkadaşlığı gibi, birileriyle yazış havadan sudan,
- Türkiye'nin en çok turist çeken bölgesindesin: utanma, sıkılma, çekinme.. turist gördüğünde Alman olsun, Rus olsun, İngiliz olsun, Arap olsun selamlaş, bir şeye ihtiyacı var mı diye sor. zaten onun da büyük olasılık ana dili değil, kraliyet ailesi mensubu gibi (bizdeki eski TRT dili diyelim) de konuşamayacaksınız, birbirinizi anlayın yeter.
- yabancı blog ve haberlere göz gezdir. ya ABD ya İngiltere kararı ver, ki bence İngilizlerin de daha rahat ötekine göre.
- benim babam pasta yapmayı bilmiyor..

Mektup arkadaşlığı olarak Rus birini bulmuştum. Sanırım onlar Facebook değilde vk tarzı sitede çoklar. 2 ülke siyasi vb bilgiler veriyorduk. Ailen ruslar hakkında ne düşünüyor vb cevaplıyorduk tranalate üzerinden.

dogubaklaci adlı üyeden alıntı

Eylül 2017'de dillere merak sardım.
Şu an C1 İngilizce + A2 İspanyolca + A1 Litvanca + İbranice (çok az) biliyorum ve öğrenmeye devam ediyorum. Tek tek yazacağım şimdi..

İngilizce: Zaten küçüklüğümden beri ingilizce kitaplara vs aşinayım bu sebeple ilerletmek zor olmadı yalnızca pratik konusunda çok kötüydüm onu da İstanbulda Amerikalı arkadaşlar bularak hakkettim sayılır hâlâ çabalıyorum. Tavsiyelerim
Kitap okuma (her 2 ayda bir bir üst seviyeye çıkartır.)
Tek bir dil bilgisi kitabı (güvenilir olsun her konu olsun yeter)
YouTube kanalları (YouTubeda binlerce native öğretmen var)
İngilizceden İngilizce'ye çalışma (kelimeleri Türkçe karşılığında değil ingilizce karşılığında öğrenin. Örneğin; wealthy sözcüğünü duyunca aklınıza zengin değil rich kelimesi gelsin. Etimolojik olarak yaklaşın. Collocation,Türkçesi ne bilmiyorum ama "co" ortak demek "location" yerleştirme gibi bir anlamı var o halde ortak bir arada olan bir şeyler gibi anımsanabilir)

İspanyolca: Sevdiğim ve öğrenmekten çok zevk aldığım için bir kere öğrendiğim şeyi unutamıyorum ama şu aralar sıkıntı

Litvanca: Erasmus kazanmam sebebiyle öğreniyorum bu sebeple İspanyolcayı bıraktım ama devam edeceğim :D

İbranice: Bunu neden öğreniyorum ben de bilmiyorum zaten çok çok minicik şeyler biliyorum

Ek tavsiyeler;

Dil değişimi yapın. Yani native arkadaş bulun, benim arkadaşlarım Türkçe öğrendikleri için onlara yardım ediyorum onlar da bana yardım ediyor.
İlgili dilin şiirlerini okuyun. Biraz saçma gelebilir ama bir dili öğrenmekten kastınız bir kültürü öğrenmek olsun çünkü dil tek başına yetersiz ve sonsuzdur.
Podcast dinleyin.
Deyim öğrenin. Dediğim gibi kültür önemli.. Mesela havadan kedi köpek yağmak gibi bir deyim var bunu bilmeden biri size derse ne tepti verirsiniz :D ya da salatalık gibi soğuksun dese biri :Dd

Work and Travel vb uygulamalar ile kültürü rahat öğreneceğimi söylüyorlar bu yüzden W&T yapmayı planlıyorum.
İspanyolca telaffuzu açısından çok hoş bir dil.

aziztezcan147 adlı üyeden alıntı

Sevdigim bi tedx konuşması bi gôz atın isterseniz
https://youtu.be/o_XVt5rdpFY

Bakacağım teşekkürler

joyned joyned WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
Çünkü ingilizcede bazı kelimeler farklı sekilde kullaniliyor ve çok fazla kalıp var.

I know english maybe everything understand but i can't speak and wirite cause they everything know if everything know you can good speak if just understand you know english but supper dont know i hope a day me too everything learn.
ergulproduction

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al