Arkadaşlar öncelikle merhaba,
Öncelikle hepinize sevgiler,
Erzurum ilinde yaşayan biri olarak devletin vermekte olduğu KOBİ desteklerinden yararlanmak için yaklaşık 1 aydır araştırma ve analiz yapmaktayım. Bu konuya heves olarak değil mantıklı düşünerek ilerlemek istiyorum ve size kısaca projeden ve KOSGEB ile yaptığım görüşmelerden bahsetmek istiyorum. Buna göre siz değerli arkadaşlarımın olumlu olumsuz yada katmak istediğiniz konularda bana destek olmasını istiyorum.
Daha önceden almış olduğum bir alan adım var ve bir kaç kez script kurulumu yaparak denediğim ama zaman ayıramadığım için ilerletemediğim projem için KOSGEB ile görüştüğümde aşağıdaki konuları netleştirdim ondan önce
alan adı. aofkampus-net
Bu alan adıyla aşağıdaki işlemleri yapmak istiyorum.
* Açık öğretim öğrencilerinin bir platform altında toplanmasını istiyorum
* Bu öğrencilerin en büyük dertleri ders çalışma durumu ve bu portalda ( udemy gibi ) eğitim satışı ve online eğitimler yapılmasını istiyorum
* Ayrıca ek kaynakların satışı ( çıkmış sorular, deneme sınavları vs )
* Bölgesel Etkinlikler ( örneğin Erzurumdaki öğrenciler için belli bir zaman dilimde tanışma kaynaşma etkinliği gibi )
* Facebook gibi ortak bir sosyal ağ olması öğrencilerin genel, üniversite, fakülte ve bölüm şeklinde etkileşime geçmelerini sağlamak istiyorum. ( facebookta gruplar var ve gördüğüm kadarıyla kalabalık bir ortam mevcut )
* Google adsesnse ekleyerek ve normal reklam alarak kazanç sağlamak istiyorum.
Şimdi destek durumundan bahsetmek istiyorum.
KOSGEB web portal, web yazılım, websayfası ( kodu: 63.12.01 ) destek vermekte ve bu destek girişim, ileri girişim yüksek teknoloji kategorisinde bulunuyor,
Kosgebin 2 türlü desteği var
* birincisi geleneksel girişimcilik, bunda kuruluş giderleri 5.000 TL ve toplamda 60.000 TL destek var ama sıkıntılı bir süreci var tatmin edecek gibi görünmüyor.
* ikincisi ileri girişimcilik diye geçiyor, ilk etapta 300.000 HİBE ( 750.000 TL ye kadar artıra biliyor kurum ) + personel desteği + Kira desteği, Performans desteği + Makine yazılım donanım desteği vb.
şimdi sizlere sormak istediğim siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz, ekip kurulumu ve plan hazırlamada nelerden yararlanırdınız? Ekibe katılmak ister miydiniz?
Not: KOSGEB için projeyi ticaret odası hazırlayacak ve sıkıntı olacağını sanmıyorum birinci seçenekte direkt memur onaylıyor ikincisinde ise kurul karar veriyor ama görüştüğüm kişi gereksinim olduğunu bu nedenle sorun çıkma olasılığının çok az olduğunu söylemektedir.