Autoloader işleminde manual olarak bir şey yapmıyorsunuz, composer otomatik olarak psr4 standartlarında autoloader oluşturuyor.
Frameworke geçmeden önce composer kullanımında iyileşin. Frameworkdeki paket yönetimini zaten composer üstleniyor. Composer ile istediğiniz paketi uygulamaya dahil ediyorsunuz, include, require vb işlemlerle uğraşmıyorsunuz. Dahil ettiğiniz her paket için composer otomatik olarak include işlemini gerçekleştiriyor.
Frameworke geçmeden önce composer kullanımında iyileşin. Frameworkdeki paket yönetimini zaten composer üstleniyor. Composer ile istediğiniz paketi uygulamaya dahil ediyorsunuz, include, require vb işlemlerle uğraşmıyorsunuz. Dahil ettiğiniz her paket için composer otomatik olarak include işlemini gerçekleştiriyor.
Anlıyorum hocam fakat kendimizin yazdığı eklentileri veya dosyları ne yapacağız ?
her zaman composer kullanmıyoruz mesela ben bahsettiğim projede composeri hiç kullanmadım (anlış bilmiyorsam composer git kütüphanelerini kolay yoldan indirmeye yarayan araç)
Framework yapısını iyi kavrayabilmek lazım bunu sorun olarak görüyorum.Codel ,Zend CakePhp fw lerini kavrayabilmek için önce fw yapısını çözmek gerekmez mi?
bundan sonra kafamda eklenti ve tema modulleri var.:D