Arkadaşlar merhaba,
Şöyle bir sisteme ihtiyacım var.
Otomat makinalarını biliyorsunuz. Hani genelde su ve abur cubur,kahve,çay satılır bozuk ve nakit para ile ile çalışır.
Şimdi bu otamattan suyu ele alalım.
Bu suyu siz internetten sipariş veriyorsunuz ve ben bunu otamat makinasına koyuyorum. Siz ise bu suyu almak için önce bir şifre girerek yada kart ( mesela işyerlerindeki giriş kartları gibi diyelim) okutarak kendinizi otamata tanıtacak ve sonra parayı atıp suyu alacaksınız. Peki neden bunu yapıyorum.
Şöyle düşünelim. 100 kişilik bir topluluk var. Bunlardan 50 kişi bana suyu sipariş geçiyorlar. Ben bu suları otamata koyuyorum. Siparisi veren 50 kişi şifre yada kartla kendini otamata tanıtarak ve ödemesini yaparak ürüne ulasacak. Sipariş vermeyen 50 kişi ise o sulara sipariş vermediği için ulasamayacak. Amaç sipariş veren ile vermeyeni ayırmak.
Şifreyi ele alacak olursak, her sipariş oluştuğunda bir sipariş numarası zaten oluşuyor . Bu sipariş numarasını girerek ürüne ulaşılabilir. Bu sipariş numarası otamata hangi yolla nasıl tanımlanabilir. Diğer seçenekler için fikirlerinize ihtiyacım var.
Burada su sadece konunun anlaşılması içindir su satmıyorum.
Bu sistemi nasıl yapabilirim.
Konu bu başlığa uygun mu. değilse taşıma yapılıyorsa uygun başlığa moderatör lütfen taşıyabilir.