-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Ticaret erbabı
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar merhaba,
Şöyle bir sisteme ihtiyacım var.
Otomat makinalarını biliyorsunuz. Hani genelde su ve abur cubur,kahve,çay satılır bozuk ve nakit para ile ile çalışır.
Şimdi bu otamattan suyu ele alalım.
Bu suyu siz internetten sipariş veriyorsunuz ve ben bunu otamat makinasına koyuyorum. Siz ise bu suyu almak için önce bir şifre girerek yada kart ( mesela işyerlerindeki giriş kartları gibi diyelim) okutarak kendinizi otamata tanıtacak ve sonra parayı atıp suyu alacaksınız. Peki neden bunu yapıyorum.
Şöyle düşünelim. 100 kişilik bir topluluk var. Bunlardan 50 kişi bana suyu sipariş geçiyorlar. Ben bu suları otamata koyuyorum. Siparisi veren 50 kişi şifre yada kartla kendini otamata tanıtarak ve ödemesini yaparak ürüne ulasacak. Sipariş vermeyen 50 kişi ise o sulara sipariş vermediği için ulasamayacak. Amaç sipariş veren ile vermeyeni ayırmak.
Şifreyi ele alacak olursak, her sipariş oluştuğunda bir sipariş numarası zaten oluşuyor . Bu sipariş numarasını girerek ürüne ulaşılabilir. Bu sipariş numarası otamata hangi yolla nasıl tanımlanabilir. Diğer seçenekler için fikirlerinize ihtiyacım var.
Burada su sadece konunun anlaşılması içindir su satmıyorum.
Bu sistemi nasıl yapabilirim.
Konu bu başlığa uygun mu. değilse taşıma yapılıyorsa uygun başlığa moderatör lütfen taşıyabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Test ve Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Hocam şöyle ki bu cihazları askerdeyken incelemiş ve o zaman ki otomat sahibiyle bunları biz üretelim diye konuşmuştuk. Sanırım otomatların fiyatı rekabet olmadığı için uçuktu falan. Senin sorunu ben o zaman düşünmüştüm bunun yazılımına ne eklenebilir diye. İçinde ufak bir bilgisayar var raspberry gibi birşey bazılarında daha büyük kartlar olduğunu biliyorum. Yani istediğin yazılımı istediğin programı içine yükleyebiliyorsun.
Otomata kart okuyucu ve internet bağlantısı koymak gerekecek veya internetsiz manuel olarak sipariş numaralarını girebilirsiniz. web üstünden halletmek daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. İçinde bir ürün tablosu her ürünün de sipariş edenleri ile ilgili bir tablo olacak kart sahibi sipariş numarası ve para uyuşmadığı zaman otomat işlem yapmayacak.
Bunun dışında makineyi komple online olarak takip edebilir belli alarmlar oluşturabilirsin. Mesela sıcaklık düştü, elektrik gitti, şu slotta ürün bitti veya makine sıkıştı gibi.
Sonuç olarak yazılımı değiştirip ekipman ile biraz oynamak gerekiyor ama gayet yapılabilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Dbm012
http://dbmwebdesign.de
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Datacenter / IT Operations Mgr
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Soruna cevap veremeyecegim ama yorum yapmak istedim. Fikir bence cok güzel bunu dahada gelistirebilirsin. Bozuk para tasimaktan nefret eden biri olarak bircok kez bunun maduriyetini yasadigim icin bana mantikli geldi. Hatta makinelerde Istenilen ürün-> ödeme Sekli (Online)-> Ve bir barkod Okutup Paypal vb. online ödeme sistemlerine otomatik yönlendirme olursa cok cabuk piyasada yer bulabilir. Stabil ve Global bir altyapi ile hazirlanirsa yurtdisina pazarlamaya kadar uzanabilecek bir proje... Üzerinde calismaya deger diye düsünüyorum. Basarilar... :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
bilişim ve e-ticaret uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ortak sistem oluşturulmalı, otomatların bu sisteme bağlı olması ve kullanıcıların da bu sisteme bir şekilde tanımlanması ve bağlanması gerekli.
Bu işlem kablo ile yapılması günümüzde saçma olacağı ve temelde bir güvenlik açığı oluşturacağı için standart bir cep telefonu data hattı ile çözülebilir,
gerisi yazılım işte, otomat sunucuya bağlanacak, kullanıcı girip telefondan veya web sitesinden ödemesini yapıp satın alıcak sonra da otomattan teslim alacak..
Mantıken çok iyi düşünülmüş bir fikir ancak hastane havaalanı vb lerde bulunan bu otomatların her yerde ürün fiyatı aynı olmuyor sorun bu noktada çıkabilir..
hastanedeki su 1 tl iken bir başka yerde 1,5 tl olabiliyor gibi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Ticaret erbabı
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Siparis webden verilecek, ödeme ise otamata direk yapılacak. Webden ödeme alınmayacak. İşin püf noktası sipariş veren kimseyi otamatın bir şifre ya da kart ile tanımasıdır. Herşey ufak bir yazılım işinde bitiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Ticaret erbabı
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu sistemin programlanması için bilgisi olan kimse yok mu?