Hocam şöyle ki bu cihazları askerdeyken incelemiş ve o zaman ki otomat sahibiyle bunları biz üretelim diye konuşmuştuk. Sanırım otomatların fiyatı rekabet olmadığı için uçuktu falan. Senin sorunu ben o zaman düşünmüştüm bunun yazılımına ne eklenebilir diye. İçinde ufak bir bilgisayar var raspberry gibi birşey bazılarında daha büyük kartlar olduğunu biliyorum. Yani istediğin yazılımı istediğin programı içine yükleyebiliyorsun.
Otomata kart okuyucu ve internet bağlantısı koymak gerekecek veya internetsiz manuel olarak sipariş numaralarını girebilirsiniz. web üstünden halletmek daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. İçinde bir ürün tablosu her ürünün de sipariş edenleri ile ilgili bir tablo olacak kart sahibi sipariş numarası ve para uyuşmadığı zaman otomat işlem yapmayacak.
Bunun dışında makineyi komple online olarak takip edebilir belli alarmlar oluşturabilirsin. Mesela sıcaklık düştü, elektrik gitti, şu slotta ürün bitti veya makine sıkıştı gibi.
Sonuç olarak yazılımı değiştirip ekipman ile biraz oynamak gerekiyor ama gayet yapılabilir.