Çok köpek büyüttüm. Eğitime 6 aydan sonra başlanmasının sebebi köpek değil tamamen eğitmen. Çünkü daha küçük yaşlarda köpek pek anlamıyor. Oyun sanıyor. Bu yüzden istediklerini yapması zaman alıyor ki buda eğitmen yada sahibin sıkılmasına neden oluyor. Ama sen küçükken başla eğitmeye. Başkalarına gitmesin. Otur gel git leri pek anlamayacaktır. Sözlerle anlatamazsın ona şu an. Sadece hareketlerle anlatabilirsin. Sakın vurarak falan eğitme ileride kötü olur. Sakın vurma. Uyarmayı öğret kızdığını anlasın senden korksun ama sakın vurma. Kızdığın zamanlarda ceza ver. Mesela sevme. Onu sevmezsen anlasın kızdığını vurduğunda değil. Saldırgan yetiştirme. Oyun oyna ama saldırganlaştırma. Bilinçli olsun ne zaman neye havlayacağını kime saldıracağını bilsin. Kaliteli köpek yetiştirirsen uzun süreli ilişkiniz olur. Hem o senden çok şey öğrenir hemde sen ondan çok şey öğrenirsin. Hayat arkadaşı bu kolay değil :)
Teşekkürler dikkate alacağım bunları özellikle şuanda şaka mayetindemi saldırgan niyetndemı bilmiyorum elimi ısırmayamı kalkıyor oynamakmı istiyor elimi tutmaya calısıyor kendim veriyorum :) diş geçirmiyor ama geçirse ısırır etin kemiğini vb parçalayan kopek elimide ısırabilir sanırsam demekki oyun oynuyor birde çiğ et vermiyorum pişirip veriyorum :) köpek maması aldım birde onu veriyorum eğitimde sanırsam mama ile ödüllendirebirim yaptığı taktirde ve yapması gerektiğini daha iyi anlar sanırsam.