Backlinkcigeldi cthax

Evet, Almanya'da yüksek lisans yapmak için çalışacağım.

Cthax, haklısınız, Almanca'nın çok daha zor olduğunu biliyorum, ancak öğrenme hedefim hobi değil, Almanya'da yüksek lisans yapmak istiyorum ve bu nedenle Almanca çalışacağım. İngilizce seviyesi ise şu anda ortalama diyelim, ancak birkaç seneye ana dilim gibi olacak (İngilizce eğitim alacağım.)

Eğer faydası olacaksa Almanca öğrenmek için kurslara da yazılabilirim. Benim için öğrenmeme gibi bir olasılık yok. Felsefe ile ilgilendiğim için Almanca'ya ayrı bir ilgim var. Üstüne bir de Almanya'da yüksek lisans fikri gelince tam olarak pekişti. Kısacası öğrenmek için elimden geleni yapacağım.

Öğrenme aşamasında ek olarak spesifik bir tavsiyeniz var mı? İngilizce öğrenirken zaten genel tavsiyeleri uyguladım ve başarılı oldum diyebilirim. Kitaplardan çalışacağım, Almanca film-dizi-müzik dinleyeceğim. Web sitelerden kelime dağarcığımı geliştireceğim. Ek olarak kursa da yazılabilirim (ekstrem.)

Yazdığınız ve fikir verdiğiniz için teşekkür ederim.

Para konusu sıkıntı değil, Almanca ile de başa çıkabileceğimi sanıyorum. Not ortalamasını yüksek tutmak da çok zor olmasa gerek.