Merhaba arkadaşlar;

Yakın zamanda sitemin temasını değiştirdim. Tema değiştirmek sonucunda hit kaybı olacağını biliyordum hazırlıklıydım. Hazırlıklı olduğum ölçüde bir kayıp oldu zamana bırakarak toparlamaya çalışıyordum.

Sitede yenilikler yapmak için uğraşırken önceden noindex olan etiketleri indexletmeyi deneyeyim dedim. Google XML Sitemap eklentisi kullanıyorum. Bunun için sitemap.xml dosyasında noindex, follow olan kısmı index, follow yapmak gerekiyormuş. Yaptım. Bir hafta kadar geçti. Sonra da bunun yararlı olmayacağını düşündüm ve vazgeçtim, sitemap.xml dosyasını eski haline dönüştürdüm. Bir de all in one seo eklentisinden de gereken düzeltmeleri yaptım. Noindex tiklerini geri işaretledim. Ha bir de all in one seo'da eskilerden aktif bir robots dosyası daha vardı galiba onu da silmiştim. Ama onunla beraber site içerisinde başka bir robots.txt daha vardı.

Ne yaptıysam yazdım. Şimdi bu bir hafta bekleyip vazgeçip geri eski haline getirdiğimden beri sitem yarı yarıya hit kaybı yaşadı. İlk defa site haritasında bir değişiklik yapıyorum o yüzden ne olacağını kestiremedim ama site haritasındaki değişiklik yüzünden kaynaklandığı belli. Bir tek onu yapınca oldu çünkü. Google XML'deki dosyalar varsayılan halde. Ama ben panik yaptım sitede cpanelde bulunan haricinde bir robots.txt eklemeden All in One Seo'dan da bir site haritası ekle dedim.

Şimdi ben ne yapmalıyım? İki tane eklentiden site haritası göndermek siteye zarar verir mi? Google XML tekrardan eski haline toparlar mı? Tekrar eski haline döner mi bu hit?... :D:D