nigne2011 SSCB'nin ardılı olan ve ABD'yi uluslararası ilişkiler içerisinde dengelemeyi başaran Rusya Federasyonu'na bariz bir ambargo uygulanmıyor. Ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti ile girişilen "ticaret savaşları" beklenenin daha alt seviyesinde kaldı ve kuvvetle muhtemeldir ki yumuşayabilir.

1) Türkiye, Rusya ve Çin ile eşdeğer tutulamaz; çünkü neo-liberal politikalar Türkiye'de geçerlidir. Diğer iki örnekte ise devletin ekonomiye ya doğrudan ya da ağırlıklı olarak müdahalesi bulunur. Aslında nüfusları dikkate alındığında bu durum olağan da karşılanabilir sanırım.
2) Dış ticarette %0.1 seviyesinin üstünde olan hemen her şey değerlidir. Nasıl ki biz Rusya'dan 100,000 fazla turist geldiğinde veya 1000 ton fazla domates sattığımızda memnun kalıyorsak, ABD'de bize ürün veya hizmet sattığında memnun kalır.
3) ABD'nin ithalatı çokta fazla küçümsenmemeli. Takdir ederseniz oradaki siyasi kültür lobiciliği barındırır ve lobicilik genelde üretim ve ticaret sektörleriyle ayakta kalır. Bu konuda şu link fikir verecektir: kaynak

Dediğiniz gibi Adsense ve dolayısıyla tüm Google hizmetleri Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanmasında rol alabilir ve bu elbette güzel bir durum olmayacaktır. (Bu tür bir ihtimale inanmıyorum doğrusu) Yalnız toptan bir ambargo söz konusu değildir ve emin olunuz öyle bir şey de olamaz. "Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler" düsturuna en bağlı olan devlet, topyekun bir ambargoyu Türkiye'ye uygulamaz. Boeing, Ford, Facebook ve daha nicesi, feda edilirlerse sizce bu şirketlerin ve bu şirketlerin desteklediği lobilerin mevcut ABD devlet başkanına etkisi/tepkisi ne olur?..