osidosi adlı üyeden alıntı
hocam :D soru çok..
4 tane yirmiliğin üst tarafları yanlara doğru çıktı, onlarda şimdilik bir sorun yok ama sol alt 20 lik ameliyat olması gerekiyor, geçenlerde suratım balon gibi olmuştu da şuan geçti. ameliyat biraz ürkütüyor doğrusu, 20 lik ameliyatı nasıl geçer? özelde fiyatlar ne aralıkta olur?
ikincisi ise, bundan 6 7 sene evvel bir kanal tedavisi oldum. çok uğraştırdı, anestezisiz haftalarca o iğnelerle kök kazıdı durdu hekim. şuan o dişim iyice çürüdü, diş eti falan siyalaştı ve ağrı yapıyor. bu tekrar kanal tedavisi olabilir mi? çekilmesi mi gerek?
ve son olarak alt ön dişlerimden biri içe doğru yönelmiş biraz bunun için tel taktırmak mi lazım? yoksa başka yöntemler mi var?
Tabii muayenesiz zor zorular bunlar ama genel bir cevap verilebilir diye düşünüyorum.
hemen cevaplamaya geçeyim.
20lik dişin konumuna göre ameliyat süresi değişebilmektedir. Ama ameliyat sırasında siz herhangi bir ağrı hissetmeyeceksiniz korkmayın. sadece çenenizi açık tutmak zorunda olduğunuz için, çeneniz biraz yorulabilir.
1 kere şiştiyse, 1 daha şişecektir. fazla vakit kaybetmeden aldırmaya bakın.
fiyat olarak çok fazla değişkenlik gösterir, 100tlden başlar 1500tl ye kadar hatta daha fazlasına bile çıkabilir.
malesef kanallı dişinizle ilgili röntgen görmeden ve muayene etmeden yorum yapamayacağım.
tek çözüm tel değil, şeffaf plaklarla da dişler düzeltilebiliyor. bunun için sitemde uzunca bir yazım var okuyabilirsiniz, yada google a şeffaf plak tedavisi yazıp sitemi bulup tıklayıp okuyabilirsiniz:) 1. sayfa sonunda yada 2. sayfada karşınıza çıkacaktır:)