Selamun aleykum;
Buna benzer bir talebi bundan 10 yıl önce bir kaç webmaster sitesinde tartışmıştık, yine açmak istedim. Bildiğimiz gibi global anlamda çok fazla CMS, forum vb yazılımlar var. En meşhurları wordpress, joomla, drupal, mybb, phbb vb. Ücretli olanlar da vbulletin, xenforo vb forumlar. Bizim yazılımcılarımız genelde bu scriptlere eklenti ve tema yazmakla uğraşıyor. Neden ülkece kendi scriptimizi hazırlayıp dünyaya sunmuyoruz?

Tamam bu işler kolay değil biliyorum ama çok kaliteli yazılımcılarımız var, SEO uzmanlarımız, tasarımcılarımız var. Hatta tekil olarak script yazıp ücretli/ücretsiz dağıtan yetenekli ustalarımız var. Neden bir wordpress çıkaramıyoruz? Neden bir mybb yapamıyoruz ki?

Bir taraftan hazır scriptlere eklenti ve tema yazarak para kazanmak var evet ama bu konularda hep yurtdışını beslemiş oluyoruz. Türk yapımı bir script yapıp dünyaya pazarlamak güzel olmaz mı?

Wmaraci, ***, iyinet vb webmaster yönetimleri de bir el atsa topluluk kurulsa ben inanıyorum ki üstadlarımızla sağlam bir topluluk oluşturabiliriz. Önceki yıllarda küçük çaplı yerli scriptler, yerli yazılımlar hakkında haberler çıktı çok defa. Ama hiç biri varlığını sürdüremedi çeşitli sebeplerden dolayı. Ee şimdi bunlardan da ders çıkarıp sagl bir topluluk kurulabilir. Şahsen bizim yazılımcıların wordpress den daha stabil bir çekirdek yapabileceğini düşünüyorum.

Bu işe ticari bakanlar olabilir. Yine onlar da kazanacak eklenti, hizmet ve temalarla. Yani böyle bir topluluk kurulmasını çok istiyorum yıllardır. Dünyaya Türkiye'den servis edilebilir. Çeşitli zorlukları var ama bir yerden başlanması lazım değil mi? Ne düşünüyorsunuz?