yilmaz70 teşekkürler hocam inceleyeceğim. Benim hedeflediğim yer sadece Türkiye. Bir çok firmanın Türkiye'de sunucusu yok. Ücretli bir seçenek düşünmüyorum uzun vadede. Sitem veridyende, fazlasıyla optimizasyon yapmama rağmen ara ara 30 sn 70 sn lere çıkıyor yüklenme süresi. Siteyle ilgili değil tamamen hostingle ilgili bir durum yavaşlık.

Optimizsayon konusunda takıntılıyım hocam. Bir çok kişinin gözden kaçırdığı şeyleri bile optimize ediyorum (tabi analytic ve adsense mahvediyor optimizasyonu) alt klasörlere girmek de büyük bir etken aslında. Alt klasörlerden çağırılan her dosya ekstra zaman harcamaya neden oluyor. Ben bunu da ortadan kaldırmak istiyorum. Tek tek kodlara girip çağırılan dosyaların yerlerini değiştirmek yerine. Litespeed cache cdn ayarlarından yapabilir miyim tek tıkla diye düşündüm. Ayarlama yaptım ama siteye girince css js ler gelmedi sadece html yüklendi. API girmeden olmuyor mu onu merak ettim.

Local cdn'den kastım bütün kaynakları tek tıkla bir klasörde tutup oradan hızlıca çağırmak. Daha önce cloudflare denemistim ama turkiye hedeflenince bir esprisi kalmıyordu. Bir kaç yıl önce buradan da sormuştum yurtdışı hedeflenmiyorsa hiç lüzum yok demişlerdi. (Tabi ondan sonra İstanbul sunucu açıldı şuan nasıl bilmiyorum) ücretsiz ve Türkiye lokasyon bir hizmet bulamadım. Şuan ücretli kullanacak durumum ve gereksinim yok aslında trafiklerim düşük site yeni sayılır