Konuda yazdığın gibi "24 ay taahhüt" olarak anlaşmış arkadaşın. Yani bu nedir, 24 ay boyunca kullanacağımı belirtiyorum demektir. Atıyorum 24 ay taahhütle aylık 60 TL olan paket taahhütsüz 100 TL civarı olur, yani pahalı olur. Nedeni ise hiçbir firma/şirket verdiği hizmette sürekli kullanıcı değişikliğini sevmez ve daha maliyetli olduğu için taahhütle indirim sunarak kullanıcıyı tutmak ister.

Belirttiğiniz madde okuduğum kadarıyla taahhütsüz kullanım için geçerli. Zaten BTK'nın internet abonelikleriyle ilgili olan SSS kısmını okursanız görürsünüz. Sonuçta 24 ay taahüt sözleşmesini zorla eline kalem kağıt verip imzalatmamışlar, kendisi 24 ay daha uygun diye o paketi seçip imzalamış.

Taahhütlü tarife nedir ve neden tercih edilmeli ya da edilmemelidir?
Taahhütlü tarifeler, belirli bir tarifede belirli bir süre için aboneliğinizi devam ettirmeniz halinde bazı ekonomik avantajlar sağlayan tarifelerdir. Bu nedenle taahhütlü tarifeleri seçerken;

Taahhüt dönemi boyunca ilgili hizmet ihtiyacınızı,
Nakil/taşınma ihtimalinizin olup olmadığını, mümkünse nakil yapılacak bölgenin altyapısının bulunup bulunmadığını,
Taahhüt bulunmayan tarifelere göre seçmeyi düşündüğünüz taahhütlü tarifenin avantaj ve dezavantajlarını,
değerlendirerek taahhütlü tarifelerden birini tercih edip etmeyeceğinize karar vermeniz uygun olacaktır.



Taahhütlü tarife aboneliğimi istediğim zaman sonlandırabilir miyim?
Taahhütlü sözleşmenizden caymanız halinde İşletmeciler taahhüde aykırılığın oluştuğu döneme kadar aboneye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamını cezai şart veya cayma bedeli olarak talep edebilmektedirler.


https://tuketici.btk.gov.tr/internet-hizmetleri