''%3 sanal pos %18 kdv %30-40 tedarikçiye giderse bizede 3 'ün 1 i kalır anlatabildimmi.''
Şimdi KDV emanettir; sizden çıkmaz yani siz fatura kesince karşı taraftan tahsil eder ve %18 vergi bedelini ödersiniz.
Sanal pos vergi değildir; komisyon bedelidir.
Tedarikçiden bize ne? Bu sizin gideriniz sonuçta..
Yapılan ticarette kar üzerinden %20 vergi ödeniyor diye hatırlıyorum.
Neden bu kadar zorlaştırıyorsunuz kendinizce? Kar üzerinden vergi ödemek gayet doğal bir durumdur.
Sonuçta giderleri işleme hakkı verilmiş bize. Bunlar kanunda yer alıyor.
Misal olarak 100 liralık bir ticaret yaptığınızda diyelim ki 50 lira kazandınız. Bu 50 lira üzerinden vergi ödeyeceksiniz sadece. Neden kdv sanal pos vs ilave ediyorsunuz?
İş siyasete dönüyor.
Vergi vermemeyi savunmak hiç hoş değil cidden.
Tamam, sorunlar var ekonomi iyi değil falan anlarım da bazı şeyleri çarpıtmak iyi değil. Kayıt dışı yoğun olmasa inanın ekonomi bu kadar kötü olmazdı.
Yazımı tam okumamışsınız sanırım
Zaten böyle şeyi savunmuyorum dedim..
Pos %3 kesiyor her satışta müşteriden değil satıcı cebinden çıkar sanirsam sanal posunuz yok ben vergi veriyorum aksini savunmadım olanı yazdım bence siyaseti siz yapıyorsunuz görüşünüze saygım sonsuz fakat yararı olmayan verginin nesini savuncam sizde biraz objektif olun birilerini savunmayı bırakın..
Kaç milyon liraya saray yapıldı o yaptı bu yaptı beni ilgilendirmez kime yararı var veya hayatınızda gidipte kaldin mi orada benim vergim ile yararı olmayan şeyi kim yaparsa bende fikirlerimi yazarım..
Davulun sesi uzaktan hoş gelir herkeze..
Siyasete gelecek olursak siyaset yapsam sadece suriyelileri söylemem yeterli olur sanirsam elin derdi bizimi gerdi benim yanimda 6 kişi şehit oldu kim biliyor haberlerde 45 saniye anlatılır varmı hatırlayanınız kısaca bırakın bu işleri amacım siyaset değil yani kısaca ne ise onu yazdım çarpıtma yapilcak durum yok herşey ortada zaten
Ha siz iyi kazanıyor geçiniyor olabilirsiniz ya kazanamayan ne yapacak bu bencillik iste vurdum duymazlik olmasa zaten bunlar başımıza gelmez yazımı siyasete cekmeyin
Ben siyaset yapmadım kaç donemdirde suanki hükümete oy veriyorum lütfen biraz daha anlayarak okuyun