Selamun aleykum;
Taa internet var olduğundan beri sorulan bir soruyu tekrar sormak istiyorum. Bu sefer farklı şeyler de var. Foruma blog eklemek yada bloga forum eklemek icin., Subdomain mi? Klasör mü seçilmeli? İleriye dönük düşünmek lazım.
1) forum.siteadi.com
Yada
2) siteadi.com/forum
Hangisini seçmek en akıllıca yöntem olur.
Öncelikle burada SEO ve kullanıcı açısından forum kelimesinin önde olması (subdomain) bir dezavantajı olur mu ve site ismini gölgede bırakır mı. Akılda kalır mı. Bunların hepsi uzun vadede önemli sorunlar.
Performans konusunu sormak istiyorum. Bildiğiniz gibi pagespeed de kritik yol geçikmesi gibi bir değerlendirme var. Çağırılan dosyalar ne kadar derinden çağırılırsa performansa o kadar etki ediyor. Bunu çok uzun yıllar önce söylediğimde bunun mantıklı olmadığını söylemişti çoğu kişi. Şimdi Google bu konuyu kriter olarak belirlemiş. Konuya gelirsek;
/siteadi.com/forum/index.php
/forum.siteadi.com/index.php
Burada hangisi daha hızlı işlenir acaba? Şunu söylemek istiyorum bir süredir yaptığım basit testlere göre subdomainler daha yavaş çalışıyor nedense. Yani ana siteye oranla hep daha yavaş sunucu yanıt süresi, yüklenme süresi vb. Acaba bu bana Özel bir durum mu? Genel olarak subdomainde yavaşlık mi var az da olsa