avukat forumlarına sor bence. Burdakilerde googleden bakıp cevap verecektir boş bilgi vermeyelim en iyisi avukat forumları.
AllyBey in dediği gibi işin ehli birine sormanızda fayda var fakat şöyle bir bilgi verebilirim eğer ibraname imzalandıysa hak talep etmeniz zor.
Keşke imza atmasaymış. Tüm haklarından feraget ettiğine dair imza attırırlar. Yineden maaşına eklenerek kıdem tazminatını alması gerek. İmza atsa bile sigortalaysa bunu hak etmiş demektir.
Escalous zorla imzalattılar desin, her türlü alır, mahkemeler işçiden yanadır, üstüne ek olarak işe iade davası da açsın daha da fazla para alır.
Ne yazık ki istanbul gibi büyük illerde işci mahkemeleri 2-3 yıl sürüyor.
%100 haklı iseniz bile mahkemelerin her bir duruşması ortalama 6 ay ile devam ediyor.
Böylelikle seneler geçiyor.
Toplu işci çıkarımı ve benzeri durumlarda, çıkarılan işçilerin haklarını aramak için mahkemeye başvurmalarını bilen işveren ve tayfaları, fabrika, şirket ismi değişerek ve buna benzer çakallıklarla sıyrılmaya çalışıyorlar.
%100 haklı iseniz bile mahkemelerin her bir duruşması ortalama 6 ay ile devam ediyor.
Böylelikle seneler geçiyor.
Toplu işci çıkarımı ve benzeri durumlarda, çıkarılan işçilerin haklarını aramak için mahkemeye başvurmalarını bilen işveren ve tayfaları, fabrika, şirket ismi değişerek ve buna benzer çakallıklarla sıyrılmaya çalışıyorlar.
Herkese cevabı için çok teşekkürler.
Denizlideyiz, bakalım ne olacak ne bitecek..
Coax hocam maaşına eklenerek tazminatı ordan yatırırlar mı? Bu çok güzel bir haber olur bizim için ancak zannetmiyorum.. şuan bu durumda ne yapmalıyız bilmiyorum, elim ayağım bağlı kaldım.
Ek olarak bir çok yere yazdım ancak hiç bir yerden cevap alamadım şu ana kadar. Böyle olacağını bildiğimden direkt wmye yazdım bir umut. Sağolun var olun desteğiniz için.