Selamun aleykum, merak ettiğim bir konu var. İnternet uzerinden projelerine ortak bulup başarı sağlayan var mı? "Ortak arıyorum" başlıkları görüyoruz bazen. Benim de bir çok projem ve fikrim var ama çevremde anlayan destek olan kimse yok maalesef. Bu işe kalkışmak sizce nasıl? Daha önce wmaraci gibi platformlardan ortak bulup başarı sağlayan var mı?

Araştırmayı ve kendimi geliştirmeyi seviyorum. Elhamdülillah fikir ve projelerim de çok fazla (makul veya değil) fakat sağlık sebeplerim (az görüyorum engelliyim) vakit bulamamak, çok takıntılı ve mükemmelliyetci olmak bide üst düzey kodlama veya tasarım bilgilerine sahip olmamak gibi sebepler beni hep engelliyor. Bir çok farklı sektörde kendimce bilgim ve tecrübem var fakat tek başına ilerlemek zor. Günümüzde fikirler para ediyor çok değerli. Tecrübeli ve uzman kişiler bile fikir verin, fikri olan var mı konuları açıyor. Bir yerden sonra fikir üretmekte tıkanıyor çünkü insanlar. Bu anlamda mesela fikirlerimi ve az da olsa emeğimi koyup, yazılım tasarım konularında profesyonel insanlarla ortak projelere girmek istiyorum. Fakat burada güven sorunu doğuyor. Fikir maddi bir şey olmadığından çalınması çok olası. Fakat değerlendirmek istiyorum projelerimi. Bazıları 7-8 yıl kadar eski fikirler daha yapılmamış mesela, çoğu projemi unuttum bile :) hani o zamanlar yapılsa belki şuan büyük girişimler başarmış bile olabilirdik. Destek ve yardım olmadan hiç bir şey olmuyor maalesef. Sizce fikirlerimi hayata geçirmek için ortak bulunacak bir platform var mı?

Bu işler parayla evet ama maddi hiç bir bütçem yok maalesef. Bu inanç ve azimle ilgili. Zaten ortaya bir taslak çıkarsa sponsorlar bulunabilir. Yanlış bir algı var bütün girişimciler zengin olarak başlamadı bu işlere, cebinde 5 kuruş olmasa bile yaptılar sonra destek vb büyüdüler.