Selamun aleyküm, bundan ortalama 5 yıl önceye kadar unity oyun motoruyla orta seviye (bilgimle) basit oyunlar gelistiriyordum. 2-3 sene kadar uğraşmıştım. En son 5 yıl önce 2 sene uğraştığım yüzlerce sayfalık kod bulunan ana projem yedeklerken silindi. Geri getirdiğimde dosyalar mahvolmuştu. Bende delirdim ne var ne yok sildim kaldırdım programı. Bir daha bu işe girmicem demiştim çok vakit alıyordu. O zamandan bu zamana baya güncelleme gelmiş, bilgim köreldi ama tazeleyebilirim inşallah.

O zamanlardan kalma kafamda bir soru vardı hala geçmedi. Android studio yerine unity gibi oyun motorlarindan mobil uygulama (oyun değil) geliştirmek mantıklı olur mu? Java sevmiyorum ve bilmiyorum, C# a daha hakimdim. Bu fikri denemistim biraz ama dosya boyutu çok fazla oluyor. Bunun dışında oyun motorunun temel ihtiyaçları ekran kartı işlemci ram vb çok fazla kaynak tükettiği söyleniyordu. Uygulama yapmanın çok mantıksız olacağı söyleniyordu yabancı forumlarda. Ve cihaz hakimiyeti konusunda kısıtlı kütüphanesi olduğu söyleniyordu. Şuan durum nedir? Güncellemelerle belki kontrol edilebilir boyuta gelmiştir kaynak tüketimleri. Android studio bilmeyen birinin unity oyun motorunda uygulama geliştirmesi mantıklı mı? Tekrar bu sektöre adım atmalı mıyım uygulama olarak? :)