Voltaren 2017 Aralık ayında hatta doların bile şu ankinden oldukça düşük olduğu zamanlarda 0,6 dolardan Ripple almıştım. O sıralar oldukça popüler bir coin olmaya başlamıştı ve zaten bir ay geçmeden 4 dolara kadar yükselmişti. (Tabi yükseldiği rakamı tam hatırlamıyorum ama kısaca kat ve kat artmıştı.)

Sonrasında 2018 boyunca kripto paralarda büyük bir çöküş dönemi başladı ve Ripple oldukça düşük seviyeye geriledi. O sırada nakit ihtiyacı sebebiyle mecburen satmak zorunda kaldım. Eğer tekrar Ripple alırsam fiyatı arttığı an satmak isterim muhtemelen.

Bu yüzden daha çok uzun vadeli tıpkı altın gibi al-unut modunda bir kripto para arıyorum. 2018 boyunca büyük bir çöküş olduğu için kripto paraları neredeyse bir yıldır takip edemedim. Yatırım için araştırma yaptığım coinler ise daha çok para birimi gibi düşünülen coinler.

Örneğin Digibyte, hızlı, güvenli ve geliştiricileri sağlam. Farklı bir örnek olarak Binance coin oldukça iyi yerlere geldi veya Tomo chain bu aralar çok fazla adından söz ettiriyor tabii pek araştırma fırsatım olmadı. Bu tarz bir para birimi arıyorum. Hem mevcut potansiyeline tam olarak ulaşmamış hem de arkasındaki ekip ile güven veren bir proje varsa araştırmak isterim.