Merhaba arkadaşlar, birçok insanın merak ettiği son günlerde gündem: Instagram!
Ne oluyor, ne yaşanıyor, Instagram daki sorun ne?
Instagram'da en son güncelleme 1.5 ay önce geldi, ve bu en son gelen ağır güncelleme Piyasada ki birçok insanın para kazancını ciddi derecede yok etti. Gelen güncelleme ile eskiden örnek veriyorum bir satıcının elinde ki 10K data 1 hafta veya daha uzun süre dayanırken artık 1 gün bile dayanamaz hale geldi, yani limitler, ve proxy ile alakalı bir durum. Ve bu durum, piyasada ki tüm takipçi ve beğeniler de %1000 zam gelmesini sağladı. Tabi buda ana sağlayıcıların işlerine gelmiş oldu, ve fiyatlar bir nevi yükseldi. Tabi ki çok yüksek rakama satarak, az kazanan, zarar eden ana sağlayıcılar olduğunu da söylemem gerekiyor.
Piyasa düzelir mi? Yaşanan sorunlar ne kadar sürer?
Yaklaşık 7 yıla yakın süredir bu işlerin içinde olan birisi olarak söylemem gerekiyor ki yaşadığımız şuan ki durum çok zor düzelir. Çünkü 7 senedir çok sorun yaşadım, ama şuan sorun yaşadığım güncelleme en ağırı, ve en uzun süreni oldu. Bu duruma çözüm sağlayan çok nadir insanlar var, sorunu çözen insanlar var ama, sorunu paylaşmayan (haklı olarak, kazanç sağlayacak) insanlar da var. Ama çok nadir kişi şuanda sorunu çözdü diyebiliriz. Onlarda fahiş rakamdan satıyorlar, aslında bir nevi bu durum benim için sevindirici oldu. Bundan yaklaşıp 1.5 yıl önce SMM Paneller yoktu, bir kısım insan bu işin ekmeğini yiyordu. Aslında İnstagram'ın sonunu getiren de SMM Paneller oldu. En son gelen haberlere göre de Instagram sadece profil sahibin fotoğraflar begenilerini görebileceği şekilde ayarlayacak, yani gelen beğenileri sadece profil sahipleri görebilecek. Bunun denemeleri bazı ülkeler de başladı bile. Ülkemize gelirse Otolike işi yapan tüm bayiler, ve yüzlerce müşterisi olan tüm kullanıcılar da iflas eşiğine gelecek.
SON EKLER:
- Ölücülük, daha fazla kazanayım derdi, ve SMM Paneller bu durumu bu noktaya getiren başlıca nedenler.
- Düzelse dahi, artık piyasa fiyatları yüksek bir rakama çıkarmazsa yeni bir güncelleme ile tekrar piyasa çöker,
Aslında ben şuanda mutluyum, bu güncelleme tüm SMM Panellerin de sonunu getirdi. 😊
Sizin düşünce ve önerileriniz?