lostyazilim
tr.link

Cpanel Hosting fiyatları uçmuş

18 Mesajlar 3.351 Okunma
lstbozum
tr.link

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Yurt dışı firmalarda fiyat gram oynamadı bile, bence bu işte sadece cPanelin parmağı yok...
sibelceliker

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Veridyen Veridyen www.veridyen.com Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ISP
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad U** G**
  • Mesajlar 185
  • Beğeniler 136 / 174
  • Ticaret 11, (%100)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

Yurt dışı firmalarda fiyat gram oynamadı bile, bence bu işte sadece cPanelin parmağı yok...

Merhaba,
Çoğu firma ve lisans distribütörleri 1 Eylül tarihini bekliyor.cPanel'in yeni lisans politikası 15 Eylül tarihi itibari ile geçerli olacak.Ülkemizde bazı firmalar fiyatlarını güncelledi, ek olarak yeni lisans politikasının açıklandığı ilk gün bazı firmalar ise cPanel bayi hosting satışlarını anında durdurdu. İsim vermek hak verirsiniz ki doğru olmayacaktır. Bizim web sitemizdeki fiyatlar yeni satın alımlar için geçerli olup, mevcut müşteriler için geçerli değildir.

oneyazar adlı üyeden alıntı

Hizmetimi yeni yeniledigim için yeni farkettim cpanel kullanıyoruz diye 2 kat fiyat mi vermek gerekiyor yani 3 ay önce hizmetimi yeniledim 68 TL idi şuan yeniledim 185 TL ödedim çok ilginç 2.5 katı

Merhaba. Aktif bir şekilde hizmeti devam eden mevcut hiçbir müşterimizden yeni fiyatlarla yenileme yaptırmadık. Bizim web sitemizdeki fiyatlar yeni satın alımlar için geçerli olup, mevcut müşteriler için geçerli değildir. Mevcut müşteriler için Eylül ayı içerisinde farklı seçeneklerle duyuru yapılacaktır. Ödemenizle ilgili farklı problem olabilir. Destek bileti açmanızı rica ederiz.
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

FurkanCanoz FurkanCanoz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Android Develoading....
  • Konum Konya
  • Ad Soyad F** C**
  • Mesajlar 1038
  • Beğeniler 753 / 343
  • Ticaret 5, (%100)
Abi her gün yeni bir problem doğuyor çıldıracağım artık ya
sibelceliker

kişi bu mesajı beğendi.

Sardığımla aradığım mutluluktu güya..

noktapanel noktapanel ben buraya neden çıktım Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1015
  • Beğeniler 535 / 265
  • Ticaret 19, (%100)
pleskpanel kullanıyorum 10 numara valla
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

oneyazar oneyazar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Tasarımcı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 914
  • Beğeniler 126 / 156
  • Ticaret 3, (%100)
Ben turhost fiyatlarını inceledim onlardada cpanel var ama fiyatlar çok yüksek değil eski oranlar biraz yükselmiş yani ben burada veridyen firmasının bilinçli olarak fiyatı yükseltti demiyorum yıllardır veridyen ile çalışıyorum ve her zaman memnun kaldım her zaman sorunlarimi çözdüler . Veridyen

oneyazar oneyazar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Tasarımcı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 914
  • Beğeniler 126 / 156
  • Ticaret 3, (%100)
Bu gidişle bizde pleskpanel yada tek cpanel kullanacağız bayi cpanel kullandığımız için cpanel başına ücret ödemek zorunda kalıyoruz . Araştırdım bir kaç firma dışında herkes zam yapmış

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Firmalar Eylül ayı itibarı ile zam yapmak zorundalar.

Çalıştığımız İngiltere firması Eylül ayını beklemedi bile. Direkt yansıttı cPanel zammını. Aynı zamanda cPanel desteği vermeyeceğini de ilan etti. Üstelik dolar olan fiyat sterlin olarak yansıtılıyor. Yani almayın cPanel falan demeye getiriyor. Direct Admin ve Plesk panel paketler oluşturdular ayrıca daha uygun fiyatlarla.

Bu yüzden bazı siteleri başka bir sunucuya taşıyorum bir kaç gündür. Dolar bazında ödeme yapacağım için biraz daha düşüyor maliyet sterline göre :)

Aslında firmalar kendi panellerini yapsalar daha iyi olur bence.
https://www.20i.com/my20i mesela bu firma yıllardır kendi panelleri üzerinde hizmet veriyor. cPanelden aktarma ile taşıma imkanı var ve panelleri son derece hafif. Ben bir kaç ay kullanmıştım, bazı hosting kısıtlamaları nedeni ile bıraktım sonra. Şimdi bu firma zam falan yapmaya mecbur değil mesela.

Artık eskisi gibi ucuz fiyatla iş yapmaya çalışan firmacıklar olmayacaktır umarım bu zamlar nedeni ile.

Hayırlısı olur umarım.

cliaweb cliaweb Web Hosting Sağlayıcı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 1021
  • Beğeniler 356 / 356
  • Ticaret 8, (%100)
Merhabalar,

1- Bu zam neden oldu?

- cPanel firmasının 2018 yılında Oakley Capital adlı plesk inde sahibi olan şirket tarafından satın alınması sonrası kendilerinin aldıkları lisans ve fiyat politikaları nedeniyle yer sağlayıcılar mecburi fiyat artışlarına gitmek zorunda kaldılar. Hatta yüzlerce türk ve yabancı cPanel partnerleri partnerliklerini iptal etme kararı aldılar ve bu kararı uyguladılar. Hosting firmalarının minimum lisans maliyeti aylık 65 dolardan başlamış oldu. Ortalama hosting firmasının lisans maliyeti aylık 125 dolar a yükselmiş oldu. Daha önce unlimited olan lisans türü 1 domain limitine düşürülerek cPanel tarafından satılmaya başlandı.

2- Hosting firmaları / yer sağlayıcılar neden hemen zam uyguladılar, lisansları yıllık almamışlarmıydı?

- Yer sağlayıcılar yani hosting firmaları elbette yıllık olarak cPanel lisansı satın almışlardı, ancak yıllık lisanslar iptal edilerek etik olmayacak ve mantığa uymayacak şekilde aylığa döndürüldü. Evet bunu yapan cPanel Oakley şirketi. Yani burada yer sağlayıcıların hiç bir suçu bulunmamakta.

3- Ben daha önce limitsiz bayi almıştım, sonradan domain başına ek fiyat eklemişler, bunu neden yaptılar?

- Bunu yapan belirttiğimiz üzere Oakley capital yani cPanel şirketidir. Yer sağlayıcılara yansıtılan bu yük onlar dahil hiç bir hosting firmasının beklemediği şekildeydi. Bunu yapmamış olsalardı bu maliyet ve yük ile bazıları tutunabilirken bazıları sektörde tutunamayacaklardı. Maliyet artışını elbette olduğu gibi değil en minimal haliyle güncel dolar kurundan yansıtmaları daha doğru olacaktır.

4- Ben yıllık bayi hosting almıştım, neden daha süresi dolmadan ek fatura oluşturdular?

- Açıkçası bu 3. maddedeki durum ile ilgili. Ancak biz ve bizim gibi bir çok hosting firması müşterilerin yıllık veya belirli bir süre için aldıkları hizmetlerde ek bir maliyet oluşturmadılar. Biz örneğin yıllık alınmış whm bayiliklerinde süresi bitince fiyatları yansıtacağız.

5- Bazı yerlerde görüyorum fiyatlar değişmemiş, bu nasıl mümkün olabiliyor kandırılıyor muyuz acaba?

- Bazı yer sağlayıcılarında fiyatlar değişmemiş olabilir, bu durumun firmanın fiyat politikasına bağlı olması ve maliyeti yüklenmesi ihtimali olduğu kadar, cPanel i şu aralar yaygın olan lisanssız cracklenmiş ters proxy şeklinde kullanarak illegal biçimde de sağlamaları mümkün. Elbette biz bunu sunucu güvenliği için tasvip etmiyoruz ve asla ters proxy şeklinde cracklenmiş cpanel kullanmıyoruz.

İyi çalışmalar.
Veridyen yilmaz70 sworks

kişi bu mesajı beğendi.

Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al