lostyazilim

Bir site yazilarimi kaynak gostererek yayinliyor. Sorun olur mu?

20 Mesajlar 2.388 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

prognostic prognostic WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 4 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

tolhur adlı üyeden alıntı

Sistematik bir şekilde her yazınızı alacaksa problem olabilir hocam... Yayın tarihlerini kontrol edin sizin tarihinizden önce paylaşmış gibi yapıp art niyetli kullanım söz konusuda olabilir

Hocam onu farkındayım dikkat ediyorum.Ancak zannetmiyorum öyle bir şey olacağını çünkü kendini kanıtlamış bir site zaten aslında dergi o yüzden öyle bir şeyden suphelenmedim hiç

wmaraci
reklam

AdaletinSesi AdaletinSesi ... Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek yok
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 602
  • Beğeniler 224 / 166
  • Ticaret 4, (%100)
Ne yani nasa bizi kaynak olarak gösterse hayır mı diyeceğiz? Arkadaşlar başka bir sitenin sizi kaynak olarak göstermesi son derece olumlu bir şey. Google de bunu destekliyor. Dikkat ederseniz google search konsolda bağlantılar kısmı diye bir yer var. Adamlar boşuna yapmamışlar. Bu içeriklerinizin kaliteli olduğunu gösterir.

GrafAdem GrafAdem WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 389
  • Beğeniler 84 / 201
  • Ticaret 0, (%0)
Bunu bedava yapacaksa , hiç tereddüt etmeden izin verin. Kaynak göstermesi demek sizi referans göstermesi demek. Sizin yararınıza olacaktır. Ancak , o içerikle ilgili "kısmen" trafik kaybınız olur.

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Yazıda sizin linkinizi nofollow olarak mı verdi, sitenin otoritesi ile sizin siteniz arasında ne kadar fark var, ne zaman içeriğinizi yayınladı ve içeriğin ne kadarı yayınladı... Önemli olan sorular bunlar. Örneğin kendi sitemde bir içerik yayınladım ve aynı yazıyı 1 saat sonra WMAracı'nda sitemi kaynak göstererek tamamını yayınladım. Bu yüzden benim sitemdeki içerik, Google'da WMAracı'ndan önce indexlenmişti. Sonuç:

WMAracı içeriği ikinci sırada iken benim sitem bu arama sonuçlarından silindi. İlk 100'de görünmüyor bile.

Tabii burada bahsettiğim kendi sitem tamamen müşteri bilgilendirme sitesi olduğu için Google'dan hit çekmek üzerine bir site değil. Bu yüzden böyle bir deneme yaptım. Yine de SEO ayarları gayet kusursuz yapılmış bir site. Ona rağmen Google gümletebiliyor. Burada WMAracı link çıkışını nofollow olarak yapmasaydı belki de tam tersi bir durum olacaktı. :)
MagaraAdami Philosopher

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 4 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

Sistematik bir şekilde her yazınızı alacaksa problem olabilir hocam... Yayın tarihlerini kontrol edin sizin tarihinizden önce paylaşmış gibi yapıp art niyetli kullanım söz konusuda olabilir

sworks adlı üyeden alıntı

Yazıda sizin linkinizi nofollow olarak mı verdi, sitenin otoritesi ile sizin siteniz arasında ne kadar fark var, ne zaman içeriğinizi yayınladı ve içeriğin ne kadarı yayınladı... Önemli olan sorular bunlar. Örneğin kendi sitemde bir içerik yayınladım ve aynı yazıyı 1 saat sonra WMAracı'nda sitemi kaynak göstererek tamamını yayınladım. Bu yüzden benim sitemdeki içerik, Google'da WMAracı'ndan önce indexlenmişti. Sonuç:

WMAracı içeriği ikinci sırada iken benim sitem bu arama sonuçlarından silindi. İlk 100'de görünmüyor bile.

Tabii burada bahsettiğim kendi sitem tamamen müşteri bilgilendirme sitesi olduğu için Google'dan hit çekmek üzerine bir site değil. Bu yüzden böyle bir deneme yaptım. Yine de SEO ayarları gayet kusursuz yapılmış bir site. Ona rağmen Google gümletebiliyor. Burada WMAracı link çıkışını nofollow olarak yapmasaydı belki de tam tersi bir durum olacaktı. :)

Dofollow olarak mı yapildi bilmiyorum ama büyük ihtimalle öyle.Benim yazım ortalama 2 haftalıkken yayınladı.Zaten o icerigim benim sıralamada bile yoktu o yüzden gecilme kaygim yok.Zaten onlar ayni yazıyı bir cümle çıkartarak yayinlayinca ilk sayfaya oturuyor bu da başka bir mesele.

omertarik omertarik Html - CSS - Python Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek .py
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad İ** S**
  • Mesajlar 85
  • Beğeniler 2 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam tüm yazılarınızı değil de, sizin seçtiğiniz aradaki yazıları yazıda 3 kere link göstermesi şartıyla rahatlıkla verebilirsiniz. Kesinlikle katkısı olur.

• Üyelik 02.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 4 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

omertarik adlı üyeden alıntı

Hocam tüm yazılarınızı değil de, sizin seçtiğiniz aradaki yazıları yazıda 3 kere link göstermesi şartıyla rahatlıkla verebilirsiniz. Kesinlikle katkısı olur.

Tüm yazıları almıyor zaten ara ara bir tane

alemburda alemburda Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek IT - Enformasyon Teknolojileri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 1404
  • Beğeniler 151 / 352
  • Ticaret 1, (%100)
Yazınızı alan site hemen almamalı google index aldıktan sonra alırsa iyi olur. Yazıyı anında otomatik alıyorsa yazının direk sahibi olarak bile gözükebilir.
Ben garantiye alman için diyorum yoksa kaynak gösterdiği için etkilemeyedebilir.

• Üyelik 02.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 4 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

omertarik adlı üyeden alıntı

alemburda adlı üyeden alıntı

Yazınızı alan site hemen almamalı google index aldıktan sonra alırsa iyi olur. Yazıyı anında otomatik alıyorsa yazının direk sahibi olarak bile gözükebilir.
Ben garantiye alman için diyorum yoksa kaynak gösterdiği için etkilemeyedebilir.

Yok anında yazdiklarimi almıyor zaten

omertarik omertarik Html - CSS - Python Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek .py
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad İ** S**
  • Mesajlar 85
  • Beğeniler 2 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
O zaman bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum, sizin yararınıza olur.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al