Selamun aleykum, daha önce başlanması planlanıp yapılamayan bir şey hakkında görüşlerimi söylemek istiyorum.

Wordpress için (dünyanın en çok kullanılan scripti olmasından dolayı) üstadlar toplanıp yerli bir tema veya framework hazirlasa güzel olmaz mı? Hem de github üzerinden açık kaynak kodlu şekilde.

Tabi daha önce bunun hakkında söylenen şeyler, parayı nereden kazanıcaz şeklindeydi. Bunun örnekleri var. Alt temalar, stiller veya uyumlu eklentilerle belki şuanki kazancınızın daha fazlasını kazanabilirsiniz. Şahsen böyle toplu ve büyük bir proje olursa herkes destek olur.

Yeni bir pazar oluşmuş olacak çünkü. Açık kaynak olması da geliştirilmesini daha sağlam ve hızlı yapabilir. Yoğun olabilirsiniz ama belli günler belirlersiniz. Bağışların dahi yapılacağına eminim. Alt temalarla veya stillerle de satış yapabilirsiniz. Hem büyük bir grup, hem açık kaynak olmasından dolayı insanların güncelleme, güvenlik ve performans konusunda daha emin ve güvende hissetmesine sebep olacak. Daha çok satış olacağına %100 eminim.

Aslında masrafları 0'a bile indirebilirsiniz. Demo ve tanıtım sitesi, domain vb şeyler için hosting firmalarının sponsor olacağını da düşünüyorum. Çünkü sağlam bir ekip ve webmaster sitelerinin desteği olursa büyük bir pazar oluşacak.

Hosting firmaları sponsor olacaktır onlar için de güzel bir reklam olur. Hani katılımcıları arttırmak için ana site veya github üzerinden katkıda bulunanlar şeklinde bir sayfa da oluşturulabilir. Böylece hem sağlam bir referans, backlink ve tecrübe sağlanmış olur.

Şimdi her milletin farklı kültür, istek ve alışkanlıkları var. Bunlara uygun temalar yapılabilir. Çerçeve yapılabilir. Geçenki projede tasarımcı bulunamadığı için iptal edilmişti. Çok fazla yazılımcı vardı ama tasarımcı çıkmamıştı. Aslında böyle bir fırsatı kim reddedebilir ki?

Şahsen orta üstü bir yeteneğim olsaydı ben hemen girerdim. Gelecek vaadeden bir projede güzel bir referansım olabilirdi. Yani tamam milli menfaatler için elini kaldırmak istemeyenler olabilir ama burada milli bir pazar oluşacak daha sonra globale açılabilir. Ek hizmetler, ek özelliklerle geliştiriciler büyük bir gelir kapısı oluşturabilir. Referans olması apayrı bir olay zaten.

Bu konuda üstadlara çağrı yapmayı bir borç bilirim. Siz başlayın ki biz de bilgimiz tecrubemiz yeteneğimiz neyse en iyi şekilde destek olalım. Optimizasyon konusunda fena değilim şükür. Bu konuda destek olurum.

Tasarım yapmak bu kadar zor olmasa gerek? Yani yıllarca sürmez herhalde değil mi? İnternette yarım saatte 1 saatte tasarım yapıyorlar. Zaten performans ve stabilizasyon odaklı bir proje olursa çekirdeğe gereksiz özellikler gömülmez. Webtekno, eksiseyler, Onedio, sözcü vb gibi çok sade bir tem/framework harika olmaz mı? Ek stiller alt temaları da ücretli olarak satabilirsiniz.

Lütfen okuduysanız fikirlerinizi söyleyin. Konu yukarıda kalsın belki tüketmeyi bırakıp ÜRETMEYİ arzulayan insanlar birleşip birşeyler yapabiliriz...
Selametle