Daha önce böyle bir çalışma yapmış biri olarak şunu söyleyeyim. Aktif twitter hesaplarım bulunmakta ve liste sitesi diye tabir edilen sitelere 1k organik hiti 3,5 - 4 tl civarına sağlamaktayım (twitter-instagram üzerinden) İlgi çekici başlıkları paylaşınca birkaç bin kişi tıklıyor ve reklam alıp kazanacağım paraya denk bir gelir elde ediyorum.

Geçtiğimiz sene bunun benzeri bir site sistemi değiştirdi ve 'kendi içeriğinizi kendiniz girin, ardından hit kasın' dedii. Ve yeni bir site olduğu için -yani hit desteği sıfır, sadece bize bağlı- içerik ekleyip her 1000 görüntülenmeye 6tl ödedi. Tabi ki birkaç ay böyle gidip daha sonra fiyatı aşağıya çekti. Bu sayede 6tl karşılığında sitesine 1000 organik insan giriyordu ve bunların bazıları reklam atılmadığında da girmeye devam ediyordu.

Burda sizin düşünmeniz gereken şey şu; siz günce onbinlerce hit alan bir sitesiniz ve insanlar içerik ekleyince sizin üyeleriniz mi tıklayacak, yoksa size düşük hitli bir sitesiniz ve insanlar içerik ekledikten sonra kendi hitlerini kendileri mi elde edecek. İkinci şekilde ise başlangıçta 4-5tl ve üstü tutarak çok güzel reklam yapabilirsiniz. Ben de dahil olmak üzere popüler hesapları olan insanlar bu tür işleri sevmekte.