Kakarotto öncelikle uzun yazınız ilginiz için teşekkürler. 15 yıldır bu işlerle uğraşıyorum hocam. 100 e yakın web sitesi açtım yönetim. 2-3 yıl onlarca mobil oyun kodladım tasarladım. Bir çok alanda bir çok şey yaptım tabi geriye nerdeyse hiç birşey kalmadı. Yani tavsiyeniz bu işlerden hiç anlamayanlar için tabiki güzel. Bir çok dilde yazılımla uğraştım, yıllarca ilgilenmediğim için çoğunu unuttum bildiğiniz gibi mantığını bildiğim için zorlanmıyorum.

Her konuda bilgim olmasını yeğlerim bu bir çok projede işime yarıyor. Yazmayı bilmediğim dillerde bile bakınca anlayabiliyorum. Sadece kütüphane derinliğiyle ilgiliydi bu sorum. Hiç bir dil okumakla, izlemekle tam öğrenilmez. Yazılım ve özellikle tasarımın en önemli etkeni tecrübedir.

Buralara hiç girmiyorum sadece css kutuphanesinin büyüklüğünü sormak istedim. Örnek veriyorum bir c# dilini 1 günde öğrenemezsiniz. Çünkü kütüphanesi çok büyük. Bir çok varyasyon var. Ama html i bir günde öğrenebilirsiniz (temel olarak) çünkü kütüphane çok derin değil. Tabi bir-iki hafta yoğun şekilde öğrenilen bu kodları tecrübe edince orta seviye biliyorum diyebilir bir insan. Ama c# gibi derin dillerde daha uzun vakit gerekir.

Yazılımın sonu yok. Tasarımda da estetik önemli. Normal bir insan, günde 1-2 saat harcasa. Okuyarak ve izleyerek css derslerine baksa ezberlese, zaten temel düzeyde bilgisi olduğunu varsayın. Ortalama ne kadar sürede DERSLERİ BİTİREBİLİR?

Biraz daha açıklayıcı konuşayım anlamayan diğer arkadaşlar için. Udemy e girdiğiniz zaman mesela, orada 10 saatlik eğitim 100 saatlik eğitim var. Simdi ortalama bir eğitmen düşünün. Her konuda 1 örnek verildiğini düşünün. Gereksiz konuşmadığını ortalama bir hızda konuştuğunu düşünün. Bu şekilde css dilini tamamen anlattığını düşünün. İşte bu ders kaç saatlik bir ders eder?

Yani soruyu anlayamayan arkadaşlar için video çekeyim isterseniz. Css öğrenmek ne kadar sürer? Sorusu yani 1 cümlelik soru. Burada kişilik özellikleri, karakter, yaşantı, eğitim hayatı, IQ seviyesi vb bunlara girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Neden buralarda takılıyorsunuz anlamadım? İnsana göre değişir evet. Ama her zaman bir ortalama vardır.

O zaman (gerçekten yardım etme niyeti olanlar için) bir kitap çıkartayım hayatımı anlattığım, önce onu okuyun sonra soruya cevap verin olur mu? Senin hayatından bizene diyenler de çıkacak elbette doğal olarak. Onlar acaba bu soruya nasıl cevap verebilir?

Bir de sağolsun bir kaç arkadaş 1 hafta birkaç ay arasında cevaplar vermişler. Kendilerini tanımıyorum gerçekten, yani soruyu anladıkları ve düzgün bir cevap verdikleri icin teşekkür ediyorum gerçekten. Yani kendileri de yardımcı olursa bu soruyu daha net nasıl anlayabilirim soruyu anlamayan arkadaşlar belkide harika cevaplar verecekler