Browland şimdi hocam yanlış anlaşılmak istemiyorum. Marka olacak domain derken anlamsız olsa da olur demek istedim. Bu tip konularda verilen tavsiyeler genelde şöyle, kadinsitesiactim.com kadingüzellikmoda.com kadinlarkulubununalternatifi.com gibi tavsiyeler veriliyor. Konu açmadan önce önceki yazılara baktım. Bunu önlemek adına marka olacak domain dedim. Yoksa salt bir ticari girişim değil.

Halihazırda rıza-i ilahi için faydalı olmak adına açtığım bir site var. Menfaatim yok orada. Ama masrafları karşılamak güç, onu ayakta tutacak biraz da nasip olursa gelir sağlayacak bir site açma niyetim var. Tekrar etmek istiyorum ben para odaklı düşünmüyorum önceliğim faydalı olmak. Marka olacak isim diye vurgulamanızdaki sebep eğer "para odaklı" site diye düşündüyseniz öyle değil. Benim birinci prensibim üretmek ve faydalı olabilmek. Yoksa baştan savma bir şekilde de gelir elde edilebilir bu kadar uğraşmaya gerek olmazdı.

Genelde ya arama hacmine göre yada birleşik öneriler veriliyor bu yüzden marka olacak isim dedim yoksa şirket kurma niyetim yok. Akılda kalıcı, dikkat çekici kısa isimler için "marka olacak isim" şeklinde bir nitelendirme yapılır bunu vurgulamak istedim. Önceki yazimi okuduysanız yanlış anlaşılmalardan çok çektiğimi ve ona uygun kelimeler seçmekte zorlandığımı da görmüşsünüzdür.

Buradan harika bir fikir çıkmayacağını da adım gibi biliyorum. Zaten olan kişide söylemez, söylemesin de kendisi yapsın. Ben üreten insana her zaman saygı ve sevgi duyarım inşallah. Konudaki maksat kaçırdığım bir nokta var mı acaba? Aklıma yeni bir şey gelir mi? Sorularına cevap bulmak. Yani burada bir arkadaş bir isim söyler uygun olmasa bile aklıma başka bir şey gelmesine neden olabilir. Zaten harika bir isim onerilse bile benden önce başkaları gidip alacaktır bu risk varken zaten neden yardım isteyeyeyim ki? Sadece karar vermemde yardimcı olacak öneriler istedim.

Zaten maddi durumum olsa böyle bir soruyu da sormazdım hocam. Yada aciklardım bütçem var şeklinde böylece daha çok ilgi gösterilirdi konuya. Bütçesi belirtilen konular daha çok yorum ve destek alıyor çünkü. Tekrar etmek istiyorum salt ticari bir girişim değil, öncelik faydalı olmak sonra inşallah gelir sağlayabilmek. Marka olacak isimden kastın da anlaşıldığı gibi değil sadece gelebilecek önerilerin uzun birleşik kelimeler olmasını önlemek içindi.