Selamun aleykum, farklı sektörlerde bir çok fikrim var. Bir çoğu daha önce yapılmamış diğerleri de varolanların geliştirilmesi yönünde. Yani hepsi olmayan şeyler. Sıradan bir insanın edilebileceği kadar pazar araştırması da yapmaya çalıştım. Yazılım tasarım vb konularda da başlangıç orta seviye arası bilgim var. 15 yılda çok farklı sektörlerle ilgilendim araştırmayı da severim bir çok alanda az biraz bilgim var. Yani fikri ver aradan çekil gibi bir düşüncem yok bunun da çok etik bulmuyorum. Kendimi gelistirebilirim uğraşırım, elimden geleni da yaparım.

Günümüzde fikir para ediyor evet. Fakat ortaya bir prototip koymak gerekiyor. Gelecek yorumları da az buçuk tahmin ediyorum. Yatırım almak öyle kolay değil, bilmiyorsan başlama, fikir dediğin nedir ki? , Fikir para etse herkes zengin oldurdu vb... Yani bunlara hiç gitmeyin yüzlerce başarı sağlamış insan var. Önemli olan doğru zamanda, doğru insanlarla, doğru şeyi yapabilmek.

Bu işler gerçekten de çok çok zor. Özellikle baştan sona koflayacak beceriniz yoksa imkansız denebilir. Sponsor, ortak vb bulup onlarla çalışmak daha mantıklı ama bulmak ne kadar mümkün?

Daha önce forumda bu şekilde başarı sağlamış kişiler vardı, yorum yapmışlardı. Fikirlerine ortak, sonsor bulup başarı sağlamış insanlar mutlaka var. Ama dediğim gibi çok çok zor.

Bir projem 5-6 yıldır kafamda duruyor, benzerleri az buçuk yapıldı sanırım ama ben daha farklı düşünüyorum. Bir şey sadece tek bir kişinin aklına gelmez tabiki bundan yıllar sonra biri çıkıp yapabilir ihtimal var. Ama kendim değerlendirmek istiyorum. Son 3-4 yıldır girişimcileri, start up projelerini takip ediyorum tedx konuşmalarını dinliyorum, hikayelerini dinliyorum. Zorluklardan haberim var, başarı şansını da mantıksal olarak değerlendirebiliyorum şükür.

Bu konuda neler söyleyebilirsiniz? Mümkün değil, boşver, kimseyle yarışılmaz, fikirle yola çıkılmaz, önce kendin öğren 5-10 yıl sonra kendin yap vb yorumlar atmayın lütfen. Bütün olumsuzlukları düşünüyorum sürekli, yeterince kendimi eleştiriyorum, geliştirmeye çalışıyorum. Yapıcı, geliştirici yorumlarınız varsa bekliyorum.