GrafAdem evet hocam durum bu. Günümüzde fikirler çok değerli fakat onu gerçekleştirebilmek daha önemli. Kendi başına bir işe yaramaz bunun farkındayım. İkili ilişkilerdeki sorunlar da evet bu şekilde maalesef açgözlülük hırs vb.

Benim asıl sormak istediğim de, benim bunu bir şekilde prototip olarak hazırlayabilmem gerekiyor. Yani fikir bir işe yaramaz. Elle tutulur bir ürün haline getirmem gerekiyor zaten. İşte konu da bununla ilgili aslında. Ben bir şekilde bir kaç bin liralık bütçe bulsam bile bunu hayata geçirebilirim diye düşünüyorum. Yani yazılım tasarım vb. Çok basit projelerin bile milyon dolarlık yatırım almasının arkasında başka şeyler var reklam, devamlı çalışacak insanlar gibi.

Ben kendi bilgimle çok uzun sürede çok az bir ilerleme kaydedebilirim ama işin profesyonel kısmını ehil insanlar yapmalı. Orada da güven problemi çıkıyor. Birine bu projeyi yapması için bütçeden versem bu sefer fikrin çalınma ihtimali olacak. Fikirlerdeki en büyük sorun bu aslında sadece sözde olması, söz uçar. Projeye katılacak yazılım ve tasarımcıların aşırı güvenilir olması gerekiyor. Bu aşamada ya pay isterler (ortaklık) ya fikri kendileri yapmaya başlayabilirler doğal olarak. Sorun ilk adımda aslında, yoksa ortada elle tutulur birşey olunca sponsor ikna etme aşaması başlar