Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
5 yıllık üniversite hayatından sonra sonunda devletin destek amaçlı (!) verdiği kredi hesaplanmış. 33,667.28 TL borcum varmış devlete. 5 yıl önce imzaladığımda 24 bin TL diye hatırlıyorum. Üzerine 1.5 (yazıyla bir buçuk kat) koymuşlar saolsunlar. 12 bin TL fazladan vericekmişiz.
Bu bir saldırı değil sitem sadece. Bu kadar koyulur mu üzerine? Son 2 yıldır gözümde çözülemeyen bir sorundan dolayı görme kaynım çok hızlı arttı. Gözüme bir sürü operasyon yapıldı, belki yüzlerce ilac kullandım en son şimdilik tek gözden nakil oldum cozemiyorlar. %90 görme engellinim. (Nasıl yazı yazıp okuyabildigimi anlatmak için sayfalar dolusu yazmam lazım bir sürü ek araç kullanıyorum) engelli raporumu yollamıştım KYK ya, dilekçede indirim istemiştim. Bu görme kaynım bütün hayatımı zorlaştırdı çok zor mezun oldum nerdeyse her gün hastanelerdeyim 1 yıldır. Dilekçe yazma sebebim engellilere enflasyon zammında indirim yapıldığını duyduğum içindi, anaparada değil. Bana şöyle bir mektup yolladılar (borçlarda bir değişiklik yapılamaz, raporunuzda ömür boyu çalışamaz ibaresi olursa borcunuz silinir, başka bir şey yapilamaz) gibi bir şey yazmışlar. Ömür boyu çalışamaz olsam zaten isteseniz de alamazsınız ki, neyi alacaksınız?
Kızgınlığım alınan parasının üzerine bu ekstra kadar konulması ve (başlarda) aylık 275 TL verirken şimdi aylık 700 TL olarak ödememin istenmesi.
Bunun yanında engellilerin çalışmasının zorluğu. Ekpss 2 yılda 1 yapılıyor ve 2020 de. İşkurda da engelli ilanlarında, ağır şartlarda çalışacak, gece gündüz çalışacak, hafta sonu izin olmayacak ağır beden işçisi arıyorlar genelde. İlginç. Engelli değil gladyatör arıyorlar herhalde.
Neyse iyiki okumak bedava(!)
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eşim İstanbul gelişim üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Mezuniyete sevindik , ama sonra 18 bin lira KYK borcunu istedi devletimiz sağolsun. Bu arada Beylikdüzü'nde suriyeli öğrenciler lüx rezidans dairelerde oturuyor ve öğle vakitlerinde havuza ve saunaya giriyorlar. Akşamları da kafelerde nargile içiyorlar. Çünkü Türk öğrencilerin KYK maaşı 400 TL iken ve geri ödemeli iken , Suriyelilerin 1200 TL ve geri ödemesiz olması da evlat acısı gibi koyuyor. Üstelik 900 liralık market kartları ile en kaliteli marketleri de tepe tepe kullanıyorlar.
Neyse devam edip Aziz TÜRK miletinin yaralarını deşmek istemiyorum.
4 kişi bu mesajı beğendi.
cthax
@emileyt.vanlife
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
130, (%100)
AHBAB' a durumunuzu iletin
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
çünkü biz bir keriz olarak malum siyasetçilerin 7 ceddinin dahi lüks içinde yaşaması için varız.
Devlet Öğrenciye kredi veremez, eğer yardıma muhtaç ise burs verir. Yardıma muhtaç olmayıp yine de para isteyen öğrenci gider işini bankayla halleder. Devlet işi bu değildir. Devlet tefeci değildir. tabii burs ihtiyacı olan o kadar öğrenci var ki ''sayelerinde'', akılları sıra biz öğrencilere yardım ediyoruz ayağıyla az faizli, esnek ödemeli kredi fikrini attılar ortaya. Burs verdiklerinin ise %10 unun anca ciddi anlamda bursu hak eden öğrenciler olduğunu da unutmayalım.
Batırdıkları ülkeyi, halkı vergiler boğarak idare etmeye çalışıyorlar. Kendileri saraylarda, destekçileri ihaleler, iş imkanları, rant, yolsuzluk ve zenginlik içinde... bu millete müstahak ama, gitsinler allah kitap, beka meka diyerek suri kardeşleriyle birlikte reislerinin eteğini öpsünler.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Tarih
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Kredi almak büyük nimet. Ödemede kolaylık sağlanıyor. Ama faizsiz olmalı. Sonuçta ticari olay değil bu. Faizsiz olsun diye protesto yapacağız. Netleştiğinde forumda paylaşacağım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilimci
-
-
Ad Soyad
Ç** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
ekim ayından sonra kıdem tazminatına el koyacak olan devlet 15 yıl sonra ugün aldığı parayı verecekmiş. Herhangi bir fazi işletip vermeyecekmiş. Bunu bir arkadaşımdan duymuştum.
Neyse buna faiz yokken verdiğini alırken neden fazi uygular bi devlet anlamış değilim. ben hala ödüyorum. aftan yararlanarak trafi kcezalarımla birlikte.
İmza!!! Get Closer!
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilimci
-
-
Ad Soyad
Ç** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
şimdi girdim 3000 tl borcumu kapattım :(
İmza!!! Get Closer!
MRCBOX
<?echo "Hello wmaraci";?>
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Webtasarim
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Allah yar ve yardımcınız olsun bu durumlar gerçekten can sıkmaya başladı yönetimde olan olmayan milletin vekiliyim diyen zenginken daha zengin olan kişilerin kendine ayar çekmesi şart, yoksa ya millet çekecek yada millete çektirecekler
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
tekniker
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
suriyelilerin 1200 tl burs aldığına hala inanan varmıymış? teyit edilen yalanları buradan okuyabilirsiniz.
Teyit org
1 kişi bu mesajı beğendi.
youtube abone sitesi: https://vk.cc/9hnOk8
Kuş al Yumurta sat Ruble ÇEK: https://vk.cc/aC8QOD