Arkadaşlar cidden bu insanlarla uğraşmak neden bu kadar zor ? az önce başımdan geçen bir olayı anlatayım;

bionluk'da 1-2 hafta önce banner tasarım hizmeti ilanı oluşturmuştum. Ancak ilanı yeni oluşturduğum ve hiçbir satışım olmadığı için doğal olarak da geri dönüş veya hizmetim hakkında herhangi bir geri bildirimim yok. Yani müşterinin "geri bildirimi olmayan satış yapmamış adama sipariş vermem" diyerek sipariş vermediklerini biliyorum. Bunu bildiğim için bende Bionluktaki alıcı istekleri kısımından bir kişi buldum banner tasarıma ihtiyacı varmış neyse ben buna teklif verdim ama nasıl teklif hiç ticaret geri bilirimim olmadığı için banner tasarımı uygun fiyata yapayım dedim. tabi adam bunu duyunca hemen 5 dk geçmeden geri dönüş yaptı. sonra adamla o kadar konuştum. en son adam ortada bişey yokken "tamm efendim iyi aksamlar anlasamadik" diye mesaj atıp üstüne üslük engelledi. Anlaşamayacak bişey de söylemedim. hadi anlaşamadın tamam engellemek ne demek daha attığın iyi geceler mesajına cevap bile veremedim.

Uygun fiyata işler yapmayı istemem ama fazlasını da istemem hakkım neyse onu isterim. 1 kere böyle bir hataya düştüm daha da böyle bişey yapmam. Aslında bunları böyle yapanda biz ve bizim gibiler düşük fiyat verdikçe kendilerini sanki milyarlık iş yaptıran adamlardan sanıyorlar sen olmazsan diğerine yaptırım gibisinden. Eskiden bir logo tasarım 2bin-3bin gibi fiyatlara tasarlanıyordu şimdiki duruma bak.

Neyse daha fazla konuşmasam iyi olur. :)