trgy adlı üyeden alıntı

Sana açık konuşayım ilk sınıfta 66 küsur ortalama yapan birisi orayı kazanamaz. Boşa ümitlendirme kendini. Şanssızlık falan filan hikaye. Ben ne çocuklar biliyorum eline kitap almadan 80 - 90 alıyordu. :) Ek olarak imkanın varsa Türkiye'de okumak yerine Avrupa'da okumanı öneririm. Türkiye'deki ezberci eğitimin yerine mesleğinle ilgili bir eğitim görürsün.

Bunu hem Türkiye'de üniversite okumuş hem de Avrupa'da okuyan birisi olarak net bir şekilde söylüyorum.

Neden yurtdışı dediğimi de biraz anlatayım;
-Çoğu okulda 2 tane bitirme tezi isterler bu da senin işi kavramana oldukça yardımcı olur.
-Saçma sapan bilgisayar mühendisliğinde avrupada Türkçe, sosyoloji, biyoloji, kimya gibi dersler yoktur onlarla boşa vakit harcamazsın onların yerine daha yararlı networking gibi dersler vardır.
-Yabancı dilin gelişir, kaldı ki yabancı dil Türkiye'de öğrenilmez öğrenemezsin. Ben de Türkiye'de yüzde yüz ingilizce eğitim veren üniversitede okudum farkı çok rahat görebiliyorum.

Daha bir çok şey sayabilirim...


Hocam bende sana bir şey söyleyim benim ilk okulda bir arkadaşım vardı sbs puanı 492 idi en son işte bu arkadaşa bir matematik sorusu sordum o ban "oğlum hoca ikinci sayıyı sola yolladı ben de öyle yapıyom"dedi bana dank etti kısacası bu arkadaş o puanı yapıyor ama ben bu puanı yapamıyorum sizcede biraz saçma değilmi?

dahası yurt dışında okuyacak durumum olsa ne işim var liseyi türkiyede okuyum...