İlk asp' yi öğrenmeye başladığım zamanlar sanırım 2004 -2005 yıllarıydı. Somee.com dan ücretsiz alan adı alıp kendi asp bilgimle portal tarzı bir şeyler yapmıştım zeportal.somee.com muydu artık neydi tam olarak hatırlamıyorum. Daha sonra yine ücretsiz hosting aracılığı ile de wordpress falan kurup kullanmıştım ve wordpress'i tam anlamıyla öğrenmiştim geçici hevesler işte :)
Ücretli olarak ise ilk açtığım site forum sitesi 2006 veya 2007 yılı olması lazım maniagenclik.org'du. Onda pek dikiş tutturamadım bu konularda acemi olunca kötü insanların oyununa geldim ve çok fazla kullanmadan kapandı. Onun akabinde eqoist.net adında bir blog açmıştım. Asp alt yapılı ve bir film bloguydu. Bu blog iyi tutmuştu ve ilk paramı ondan kazanmıştım. Açtıktan 5-6 ay sonra host ve domain ile birlikte iyi bir fiyata satmıştım. Bunların dışında şimdiki yeni arkadaşlar gibi geçici heveslerle çok site açıp kapamıştım çoğunu hatırlamıyorum artık. Hatta bir ara hosting işine bile girmiştim 2008 yılında zentbilisim.com adında bir hosting firması kurmuştum.