ibrahimemur adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Bence her bir sistem için api yapman gerekli.

Php asp .net ayrı ayrı api yazdırıp bayilerinin ve kendi sistemine yükleyip her stok hareketinde bu apiyi tetikleyerek ilgili işlem yaparak güncel stoğunu oluşturabilirsin.

Bunun haricinde belli bir sürede güncelleyim veya manuel yüklensin bunlar sağlıklı olmuyor.

İyi çalışmalar.

LifeTime adlı üyeden alıntı

arkadaşın dediği gibi api ile bu işi çözebilirsin. stok bilgileri json ile alınıp güncellenebilir

AhmetKarabulut adlı üyeden alıntı

Hocam bunun yerine stok alanı için ortak bir database kullanmayı deneseniz ? Yani tek bir database tüm alanlara baksa, güvenlik için bunu apiyle falan da sağlayabilirsiniz.

Kendim php ile güzel bir api oluşturabilirim, fakat sorun şu. Benden stok çekecek olan kişinin sitesi belli bir sistemle çalışıyor. Kendi sitesini benim apime entegre etmek için ona uygun yazılım yapılması lazım ve bu her farklı site için baştan yapılması lazım.

Ortak veritabanında da dediğim gibi her sitenin yazılımı, sistemi farklı olduğu için ortak bir db yapısı uyum sağlayamaz.

Şuan xml ile ürün yükleyenlerin nasıl yaptığını araştırıyorum. Sonuçta benim xml ile vereceğim alanlar belli. Ama her sistemin ürün tablosu farklı. Nasıl aynı xml ile farklı tablolara veri yükleyebiliyorlar, her xml için manuel kodlama yaptıklarını sanmıyorum. Bunu çözersem aynı mantıkta nasıl yapacağımı da çözerim gibi geliyor.