etkiliadam adlı üyeden alıntı

Hocam merkezi bir katalog olması benim de işime gelir ama dediğim gibi karşı taraftaki sitelerin yazılımları farklı farklı olacağı için her site sahibi, bu katalogdaki verileri kendi veritabanlarına entegre etmek için bir döngü kurmak zorundalar. Xml olarak değil de mysql ya da mongo kullansam da aynı şey oluyor. Her site bu verileri kendilerine entegre etmek zorunda.

Ki entegrasyonu geçtim, bir de her satış işlemi yaptıktan sonra ana veritabanındaki stoğu güncellemesi, ardından da diğer tüm sitelere bunu belirtmesi (ki güncel stoğu alıp kendilerini güncellesinler) gerekiyor. Çok çetrefilli geliyor bana


XML ile ürünlerini dağıtan firmalarda her yazılıma göre düzenleme zaten sağlamıyor. Yapsalarda bunu her yazılıma göre yapmıyorlar. Açık kaynak eticaret yazılımlarına ya da anlaşma sağladıkları yazılım firmalarına bunu sağlıyorlar. Bunun dışındaki diğer yazılımlarda, yazılım sağlayıcı ücretli/ücretsiz destek sağlıyor ya da müşteri kendi kullandığı yazılıma göre entegrasyon yapıyor/yaptırıyor.

Stok olayında ise sürekli stok kontrolü yapmanız gerekli değil. Bir müşteriniz, sizin ürünlerinizden sattığında zaten sizden sipariş geçmek zorunda ya da siz bir ürün sattığınız yine kendi stoğunuzdan düşmeniz gerekiyor. Her iki durumda da sizden gelecek stok güncelleme isteğini karşılayacak şekilde bir sayfa hazırlamalarını isteyin. Hazırladıkları sayfa bağlantısını bayi panelinizden kayıt ederler ve sizde bu kayıtlı bağlantılara stok güncelleme istekleri gönderirsiniz. Böylece bayileriniz sürekli güncel stok miktarına sahip olurlar.