Cyprus yıkıldım resmen :D

Boş mesaj gibi olmasın, arkadaş en son kitap önerisi istemiş. Şöyle bir cevap vereyim:

Türkiye'de Türkçe olarak basılmış şimdiye kadar 1–2 milyon (belki çok daha fazla) kitap var. Her yıl birkaç bin farklı kitap piyasaya çıkıyor. Bu kitapları temel olarak, Türk edebiyatı, dünya edebiyatı, bilim, sanat, araştırma inceleme, anı, biyografi vs vs diye tasniflendiriyoruz.

Gündelik okuma kitapları genellikle edebiyat, anı, biyografi kitapları olmakla beraber araştırma kitaplarının da bu maksatla alınan çok örneği var.

Yazarı ortalama 100 yıl önce ölmüş popüler bir yazarın aynı kitabının onlarca tür çevirisi de raflarda yerini alırken, çevirilerde kullanılan üsluplar sebebiyle birbiri arasında dağlar kadar fark olabiliyor.

Dolayısıyla, çok uzattım özür diliyorum: ne okumalı sorusuna verilecek cevaplar tamamen izafidir. Herkes kendi sevdiği kitabı söyleyecek ve siz de onun hakkında bir iki yorum okuyup almaya veya almamaya karar vereceksiniz. Böyle yapmayın.

Evde mutlaka okumadığınız kitaplar vardır. Ne kötü kapak tasarımlarının içinde ne cevherler var sırf kapağı kötü diye alıp yürümemiş. Onlarla başlayın.

Bir kitapçıya gidin, rastgele rafları gezin, kitaplara dokunun, arka kapak yazısını okuyun, içine biraz göz gezdirin. Böylesi çok daha mantıklıdır.

Ne yemeliyim sorunuza, mutlaka patates kızartması ye diye cevap verilmez ki, canın ne çekiyor? Sana ne dokunuyor? Ne yemekten zevk alıyorsun? Ne yemeyi sevmiyorsun? Veya futbol maçına çıkacağım sizce hangi mevkide oynayayım? Kardeşim kesin forvet oyna, gol attıkça zevk alırsın!

Kusura bakmayın bu size karşı bir sitem değil, genel itibariyle ne okuyayım sorusuna veriyorum bu cevabı. Gece gece uykum kaçtı iki kelam ettim :)