joyned adlı üyeden alıntı
@Browland
Eğer dinde doğru olduğu biliniyorsa o yanlış olsa dahi günah sayılmaz ama yok ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum kendince aklına uyanı yaparsan bu o yanlış olsa dahi sen dinde kabul edilen bir şeyi kendince değiştirdiğin için doğru değil olabilir büyük bir yanlışlıktır sana ters gelir bunu yapmazsan daha hayırlı olduğunu düşünürsen o ayrı bir konu araştırmak gerekir... ama hoşuna gitmediği için kendi kafandakini uygularsan bu yanlış olur.
Ateist değilseler sorun yok (yorum yapanlar) hocam ama bu konu islami açıdan sorulmuş diğer dini bilgiler konuyu dahada karıştırır.
Kimseye saygısızlık yapmıyorum tabiki herkes konuya dahil olabilir ama dediğiniz gibi bilmiyorsa yorum yapmaması daha iyi.
Benim sizin dininizi değiştirmek gibi bir amacım da yok niyetim de, olsaydı komple kalksın isterdim.
Konu köpek giren eve melek girmez safsatası. Bu konunun din ile alaksı yok, zamanında biri kaba etinden uydurmuş, bazı okuma bilmez kişilerin sayesinde günümüze kadar ulaşmış.
Vaktiyle pazarda yılbaşı için hindi satıyordum. (1 sefer) ekmekği küçük parçalara ayırıp hindilerin önüne atıyorum aç kalmasın hayvanlar diye (başkaları akşama kadar ne su ne de yiyecek veriyor) bir süre sonra bir teyze yaklaşarak, "ekmeği hayvanların önüne atarak didiklenmesi günah" diyerek uyardı kendince.
"Sebep" diye sorduğumda "eskiler öyle derdi" cevabını aldım. Yani teyze niye günah olduğunu bilmiyor.
Bu da ona benziyor köpek ile melek arasında ne tür bir bağlantı var ki girmesin? Tamamıyla safsata. Yok bu hadiste yazıyor, yok bu alim söylemiş. Cart curt. Birileri de inanıyor.
Kuran'da yazıyor mu? Yok! Eee daha neyin lafını ediyorsunuz?
"Sen din alimlerinden daha mı iyi biliyorsun?" Diyr soruyor bazı meczuplar.
Din kimseye ait değil, Allah tarafından herkesin anlayabileceği şekliyle indirilmedi mi? Kuran'dan başka bir kitaba, bir kişiye ihtiyaç var mı? Yok? Eee ne alimi, ne hadisi?
Kuran da yazılı olup ta uygulanmayan (geçerliğiliğini yitirmiş) ayet yok mu? Dersiniz ki Kuran'da varsa geçerliliğini yitirmez. O zaman bazı alimler neden yitirdi diyor bir araştırın (muta nikahı)
Siz zamanında bazı kişilerin söylediği "bir ayeti keçi yemiş" sözünüde doğru kabul eder misiniz? "Kur'an'ın koruyucusu biziz" diyen bir ayet olduğu halde?
Kuran'da yoksa yoktur. Hadis madis, tevsir fln uğraşmayın. Başkalarının ipiyle cennete giremezsiniz.
Açın okuyun tekrardan Kur'an'ı, Allah peygamberin bile yanlış yapacağını ama ona hidayet verip yanlışa kanmasını önlediğini yazıyor. Yani sizin daha güvenilir olup olmadığını tartıştığınız hadisleri Allah zamanında Kur'an a yazmış. Peygamber bile hata yapabilir diye.
Şimdi bi sürü kişi hadisleri inkar ediyorum diye eleştiri yapabilir (yorum yazmada da)
Kuran tek rehberinizdir. Her kim kuran dışında rehber arıyorsa, kendi dinine ihanet ediyor. Kuran her cevabı içeren herkesin anlayacağı mükemmel bir kitapsa neden hadislere ihtiyaç duyuyorsunuz?
Dinde olması farklı Kuran'da olması farklı, hangisini.tercih edeceğiniz size kalmış.