lostyazilim
tr.link

"Köpek giren eve melek girmez" aslı astarı var mıdır ?

127 Mesajlar 28.668 Okunma
acebozum
tr.link

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
ctnbckci Çok güzel yazmışsın katılıyorum.

Ama kedi her yerde olabilir hatta bazı hadislerde kedilerin ne kadar temiz hayvanlar olduğu belirtilmiştir.

wmaraci
reklam

ctnbckci ctnbckci Oku! Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Bilimci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** B**
  • Mesajlar 940
  • Beğeniler 429 / 442
  • Ticaret 2, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

ctnbckci Çok güzel yazmışsın katılıyorum.

Ama kedi her yerde olabilir hatta bazı hadislerde kedilerin ne kadar temiz hayvanlar olduğu belirtilmiştir.

Kediler susuz kalmadığı sürece temizliği dediğiniz gibi hocam en iyi hayvanlardan birisidir.

İmza!!! Get Closer!

joyned joyned WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
@ctnbckci

Günah günahtır hocam normal göstermemek her zaman doğrudur yinede günahı kabullenmek isteyen olur karışamam yada alternatif bir çözüm bulur bir şey diyemem ama günahı normal görmemek gerekir.

Yaşadığım olay kötülük yapan bir arkadaşım vardı sürekli nasıl olsa helallik alırım, tövbe ederim diyordu şimdi beni göremiyor ve helallik isteyemiyor ve son giderken çok büyük bir yanlışlık yapmıştı hakkımı halal etmiyorum ben Allah affeder mi bilmiyorum ama ben bana düşen kul hakkını helal etmiyorum sürekli kendini akıllı zannedip insanları aldatırdı.

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)

joyned adlı üyeden alıntı

@Browland

Eğer dinde doğru olduğu biliniyorsa o yanlış olsa dahi günah sayılmaz ama yok ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum kendince aklına uyanı yaparsan bu o yanlış olsa dahi sen dinde kabul edilen bir şeyi kendince değiştirdiğin için doğru değil olabilir büyük bir yanlışlıktır sana ters gelir bunu yapmazsan daha hayırlı olduğunu düşünürsen o ayrı bir konu araştırmak gerekir... ama hoşuna gitmediği için kendi kafandakini uygularsan bu yanlış olur.

Ateist değilseler sorun yok (yorum yapanlar) hocam ama bu konu islami açıdan sorulmuş diğer dini bilgiler konuyu dahada karıştırır.

Kimseye saygısızlık yapmıyorum tabiki herkes konuya dahil olabilir ama dediğiniz gibi bilmiyorsa yorum yapmaması daha iyi.

Benim sizin dininizi değiştirmek gibi bir amacım da yok niyetim de, olsaydı komple kalksın isterdim.

Konu köpek giren eve melek girmez safsatası. Bu konunun din ile alaksı yok, zamanında biri kaba etinden uydurmuş, bazı okuma bilmez kişilerin sayesinde günümüze kadar ulaşmış.

Vaktiyle pazarda yılbaşı için hindi satıyordum. (1 sefer) ekmekği küçük parçalara ayırıp hindilerin önüne atıyorum aç kalmasın hayvanlar diye (başkaları akşama kadar ne su ne de yiyecek veriyor) bir süre sonra bir teyze yaklaşarak, "ekmeği hayvanların önüne atarak didiklenmesi günah" diyerek uyardı kendince.

"Sebep" diye sorduğumda "eskiler öyle derdi" cevabını aldım. Yani teyze niye günah olduğunu bilmiyor.

Bu da ona benziyor köpek ile melek arasında ne tür bir bağlantı var ki girmesin? Tamamıyla safsata. Yok bu hadiste yazıyor, yok bu alim söylemiş. Cart curt. Birileri de inanıyor.

Kuran'da yazıyor mu? Yok! Eee daha neyin lafını ediyorsunuz?
"Sen din alimlerinden daha mı iyi biliyorsun?" Diyr soruyor bazı meczuplar.

Din kimseye ait değil, Allah tarafından herkesin anlayabileceği şekliyle indirilmedi mi? Kuran'dan başka bir kitaba, bir kişiye ihtiyaç var mı? Yok? Eee ne alimi, ne hadisi?

Kuran da yazılı olup ta uygulanmayan (geçerliğiliğini yitirmiş) ayet yok mu? Dersiniz ki Kuran'da varsa geçerliliğini yitirmez. O zaman bazı alimler neden yitirdi diyor bir araştırın (muta nikahı)

Siz zamanında bazı kişilerin söylediği "bir ayeti keçi yemiş" sözünüde doğru kabul eder misiniz? "Kur'an'ın koruyucusu biziz" diyen bir ayet olduğu halde?

Kuran'da yoksa yoktur. Hadis madis, tevsir fln uğraşmayın. Başkalarının ipiyle cennete giremezsiniz.

Açın okuyun tekrardan Kur'an'ı, Allah peygamberin bile yanlış yapacağını ama ona hidayet verip yanlışa kanmasını önlediğini yazıyor. Yani sizin daha güvenilir olup olmadığını tartıştığınız hadisleri Allah zamanında Kur'an a yazmış. Peygamber bile hata yapabilir diye.

Şimdi bi sürü kişi hadisleri inkar ediyorum diye eleştiri yapabilir (yorum yazmada da)

Kuran tek rehberinizdir. Her kim kuran dışında rehber arıyorsa, kendi dinine ihanet ediyor. Kuran her cevabı içeren herkesin anlayacağı mükemmel bir kitapsa neden hadislere ihtiyaç duyuyorsunuz?

Dinde olması farklı Kuran'da olması farklı, hangisini.tercih edeceğiniz size kalmış.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
@Browland

Hocam Kurranda herşey açıkça yazılmıştır bu doğru ama insanda akıl olma sebebi doğruyu yanlışı ayırabilmektir eğer Kuranda bütün günah olan şeyler yazılı olsaydı Kur'an-ı Kerim'in 600 sayfa değil 100.000 sayfadan fazla olması gerekirdi belki bütün günah olan şeyler sığardı Kuranın mucize olmasının bir sebebide bu 600 sayfa ve içinde herşeyin bahsedilmesi.

Kurandaki bazı ayetler açıkça hükümler verilmiştir peygamberlerin yaşadığı olaylara bakınca Allah'ın varlığını görebiliyoruz birde bunun için rehber olarak Kuran gönderildi mesela Hz İbrahim A.s'in herşeyin battığını görüyor hiç birine tapmıyor o zaman bunları yapan biri var diyor akıl ile Allahı buluyor.

Şimdi ben size soruyorum okula ilk başladığınızda kimse size alfabeyi öğretmezse siz okumayı kendiniz sökebilir misiniz? Hayır ne olması gerekiyor bir öğretici olmalı kitap var ama okuma bilmedikten sonra siz istediğiniz kadar okumaya çalışın öğrenemezsiniz bir öğretici olması lazım en kötü ihtimal birine bakıp konuşmaları takip ederseniz yine öğretmeye vesile olan biri oluyor.

• Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
joyned siz okumayı öğrenin, öğretmenin inancını değil. Sonra kendiniz okuyun. Öğretmen okudu bana anlattı değil.

Kuran bu haliyle her cevabı veriyorsa başka kaynağa gerek yok?

As olan az kelimede en çok şeyi anlatabilmek değil mi?

Okumayı öğrendiniz? O zaman okuyun! Kuran da var mı? Yok. Bitti.

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
Browland
Peygamberlere ihtiyaç duymadan Kuranı tek başınıza öğrenebiliyorsanız sizi tebrik etmek gerekiyor. Bu şuna benziyor matematiğin temelini öğrenip bütün matematiği tek başına çözmeye.

O zaman herkes anladığını söyler o zaman herşey dahada karışır yanlış bilgiler dahada çok artar.
HyungSuk

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)

Browland adlı üyeden alıntı

joyned siz okumayı öğrenin, öğretmenin inancını değil. Sonra kendiniz okuyun. Öğretmen okudu bana anlattı değil.

Kuran bu haliyle her cevabı veriyorsa başka kaynağa gerek yok?

As olan az kelimede en çok şeyi anlatabilmek değil mi?

Okumayı öğrendiniz? O zaman okuyun! Kuran da var mı? Yok. Bitti.

Peygamberler neden peygamber seçildi? Neden biz seçilmedik? Neden peygamber gönderildi bu gibi bilgilere bakmanızı rica ediyorum.
HyungSuk

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
joyned peygamberler elçidir. Allah'ın kelamını iletmekle yükümlüdür. Sözünü iletti mi? İletti. Artık gerek yok.

Bundan sonrası sen ile Allah arasında, tek rehberin Allah'ın sözleri değil mi?

Bak Kuran'da "amcanın, teyzenin, halanın v.b." kızları peygambere helal kılınmış!

Şimdi kuranda yazmasa sen peygamber evlendi diye evlenirdin değil mi? Ama Kuran'da yasak getirmiş sana, evlenemiyorsun. Demekki peygamber değil, kuran esastır.

Edit.

karısını kızı (ya da kardeşi) olarak tanıtan, başkasına inanıp, masum insanı öldüren peygamberlerde seçilmiş?

Merak buyurmayın araştırmışlığım var.

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
Browland

Sahipsiz kalmasınlar diye bir çok kez evlendi ve Hz Adem ile Hz Havvada evlendi çocuklarıda evlendi ama bize haram neden insanlar neslini devam ettirebilmesi için dinde bir şey var ise sebebi var anlamak istemezseniz o ayrıdır.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al