lostyazilim
tr.link

"Köpek giren eve melek girmez" aslı astarı var mıdır ?

127 Mesajlar 28.619 Okunma
lstbozum
tr.link

joyned joyned WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
Browland Okuyun diyorsunuz ama ne okuduğunuzu çok merak ediyorum.

wmaraci
reklam

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
joyned din hakkında ise Kur'an yeter.

Genel olarak
Tarih (din hakkında ise dinlerin doğuş tarihi)
Efsaneler
Tarih(kişilerin, olayların, savaşların, ülekelerin tarihlerini)
Mitoloji (özellikle Anadolu muazzam)
Büyük olaylar, kişiler (özellikle Türk) Cengizhan, Atilla, Tomris Han v.b.
Tanrılar tarihi( hint trimurta üçlüsü v.b.),
İnançlar tarihi, Afrika, Güney Amerika (yazılanları okuyunca şaşırırsınız)
Kapitalizm, komünizm, emperyalizmin
Diktatörler tarihi
Büyük yalanlar tarihi
Paradokslar
Mistisizm
Gılgamış destanı
Türklerin yaratılış, Oğuzhan, türeyiş destanları
Yahudi tarihi
Pers tarihi
Hitit, luvi, likya tarihi
.
.
Daha çok sayarım da bir yerden başlayın siz.

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
Browland Hocam insan aklı bozulabiliyor siz bu şekilde komünizm ve Kur'an okursanız aklınız dahada karışır cevap alarak okumak istiyorsanız Risale okumanızı tavsiye ediyorum başkalarından öğrenmek istemiyorsunuz ama cevap almak istiyorsanız Risale okumalısınız kafanıza takılan yerlerde ise bilgili olanlara sormalısınız.

Tabi siz Allah rızası için değilde paradokslar için vs okursanız pek sevabı kalmaz.

Dip not bu yorumdan dolayı gelen her soruya cevap vermek istemeyebilirim. Risale bu zaman için en iyi Kuran tefsiridir.
HyungSuk

kişi bu mesajı beğendi.

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
joyned

Eğer soruların nereden çıkacağını bilmediğiniz sınava girecekseniz, her şeyi bilmeniz bekleniyordur.

Eğer okuduklarınız kafanızı karşıtırıyor, inancınızı değiştirmenize sebep oluyorsa "zaten yanlış olana" inanıyorsunuz demektir.

Risale v.b. bilginizi pekiştirmez, bildiğinize gözü kapalı biat etmeyi sağlar. Yeni bir şey öğrenebilir misiniz? Bence hayır.

Sadece komünizm okusaydım komünist, sadece emperyalizm okusaydım emperyalist olurdum.

Sadece müslüman olmak istiyorsanız "kuran" fazlasıyla yeter.

Hiç.bir.şeyi Allah ya da başka birinin rızası için yapmıyorum. Hiç bir şeyi sevap olsun diye yapmıyorum. Hiç bir şeyi öldükten sonra oraya buraya girmek için de yapmıyorum.

Kendim için yapıyorum. Sadece kendim için.

Ya bir ağaç olur, bir meyve verirsiniz.
Kimine güzel, kimine kötü gelir.
Ya da bir bahçe olursunuz, türlü türlü meyve verirsiniz.
Herkese güzel olur.

İyi forumlar.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
Browland :) İnsan beyni ve kalbi farklıdır kötülük kalbinize işledikçe kalbiniz kararır, iğlik yaptıkça kalbinizdeki kararma gider güzel bir hale bürünür bilinç altınızda o şekilde.

O yüzden nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz

Bunu Risaleden öğrendim.

ve siz aklınızı karıştıracak şeylerden ne kadar uzak durursanız o kadar iyi yani aklınızı bulandırırsanız düzeltemezsiniz en sonunda kafayı yerirsiniz bu tüm insanlar için geçerli yani siz okuduğum ile kominist olmuyorum diyorsunuz ama aklınız sizi ele geçirince nefsinize söz dinletemezsiniz en sonunda inançsız olursunuz.

Update: “Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır.”

Sizede iyi forumlar.
HyungSuk

kişi bu mesajı beğendi.

HyungSuk HyungSuk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 28 / 16
  • Ticaret 0, (%0)

Browland adlı üyeden alıntı

"Kur'an'ın tamamını herkes anlamaz ne demek?" Kuran anlayamayanlar için zaten zorunlu kılınmamış ki! Diğerleri anlayabilir demek zaten.

Madem sadece Kur'an Arapçası ile anlaşılabiliyor o zaman 1500 yıldır Arapça konuşanlar ve ana dillerinde anlayabilenler "gerçek" müslüman ve geçerek İslam'ı yaşıyorlar.. Başka dilde okuyanlar ise tam müslüman değil!

Kur'an sadece Arapça bilenlere mi gönderildi o zaman? Nasıl bir mantık bu? Kuranı arapça okuyan türk, nasıl anlatacak size? Yine türkçe? Ee demek ki anlatımı da eksik o zaman, tam anlatamıyor?

Bu kafayla öğrendiğiniz için dini, böyle zatlara alim gözüyle bakarsınız tabi. Gayet doğal. Haklısınız o zaman.

Edit.

@joyned

Bende teşekkür ederim, sabırlı ve anlayışlı olduğunuz için.

İyi forumlar efendim

Aynı şeyi diyoruz bro. Anlamaz derken, tamamını kavrayamaz. Yani herşeyi idrak edemez. Sanırım bu daha açıklayıcı oldu.

Başka dilde okuyanlarda tam müslüman. Çünkü diğer dillerde alimler tarafından yazılmış bir çok tevsir var.

Kuranı arapça okuyan türk şöyle anlatacak; tevsir ile. Yani yorumlama ile. Bu yorum kurandaki belli bir meseleyi kendince yorumlamak değil. Anladığı şekilde insanlara açıklama yaparak anlatma. Mesela bir ayet var diyelim; bu ayetin ne zaman, hangi koşullarda, ve kime ne için söylendiğini ayrıntısıyla anlayıp insanlara açıklıyorlar. Bu açıklama mealden farklı. Çünkü meal direkt çeviri. Ve bu direk çeviri olunca kelime yetersizliğinden mana eksik bazen de yanlış kalıyor. Burada alimler devreye giriyor. mana yı bozmadan açıklama yapıyorlar. Manayı bozmamanın tek bir yolu var(tabii bu her ayet açıklaması için geçerli değil) kuranın tamamını bilmek. Çünkü birçok ayet birbiri ile bağlı. Tamamını bilemezsen(en azından temel seviyede) bağlı olduğu bir ayet var ise kaçırabilirsin. Bu da açıklamanın manasını bozabilir.

Böyle zatlara alim... demişsiniz fakat günümüzde alim yok. Hep geçmişte. Muhtemelen siz bunları tanımıyorsunuz. o Yüzden genelleme yapmak mantıksız gibi.
Browland

kişi bu mesajı beğendi.

miyondemli miyondemli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 129 / 137
  • Ticaret 30, (%100)
Konunun daha fazla uzaması adına; konuyu kilitliyorum.

Herkes kendi inancından, sorgulanacak.
Herkes kendi vicdanını, sorgulayacak.

Bu gibi tartışmalar yerine umarım günü geldiğinde inşa ettiğimiz sistemler, geleceğe doğru yaptığımız yatırımları daha iyi hale getirmek adına uzun uzun konuşuruz.
yilmaz70 Browland sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al