Bundan yaklaşık 5 yıl önce Metro'nun Esenler Şubesi Genel Merkezinde Halkla İlişkiler bölümünde çalıştım. Bu süre zarfında sizin yaşadığınız sorunların yüzlercesine çözüm ürettim ve bagajlarını bularak teslim ettim.

Öncelikle şikayet kaydı oluşturuyorsunuz, bu şikayet kaydı müşteri hizmetlerinin sistemine düşüyor. İşte buradan sonra sizin beklemeniz gerekiyor. Çünkü şikayet kayıtlarının çözülebilmesi için 15 gün süresi vardır. Burada şikayet kaydına bakan şirket çalışanı öncelikle o gün otobüsün muavini ya da kaptanıyla görüşme yapar. Görüşme sonucunda muavinin ya da kaptanın sizin iddaa ettiğiniz "bagajı başkasına verdi" muavine sorulur. Eğer muavin bagajınızı başkasına verdiyse, verdiği bölgedeki metro turizm ile iletişime geçilir ve kayıp bir bagajın olup olmadığı sorulur, araştırılması istenir. Burada da çözüm bulunamadıysa diğer şikayet kayıtlarında sizin bagajınızın verildiği kişinin şikayet kaydı oluşturması ve bu konuyu araştıran şirket çalışanın önüne düşmesi gerekir ki sizin olayla ilişkilendirebilsin. Buradan sonra istediğiniz yere başvursanız da o yasal olarak 15 gün araştırma süresini beklemek zorundasınız. Aksi takdirde şikayetvar.com şikayet etsenizde hiçbir faydası olmaz. Bu 15 gün sonunda eğer çantanız bulunursa size teslim edilir, bulunmazsa çalıştığım dönemde hediye bilet veriliyordu, size de bu teklif edilir.

Dipnot: umarım bagaj kayıt fişinizi bagajınızı teslim ederken teslim almışsınızdır. Yoksa hiçbir hak iddaa edemezsiniz. Geçmiş olsun..

Size bir yol daha göstereyim: Eğer otobüsünüz İstanbul/Esenler son durak olarak gittiyse ve siz burada indiyseniz. Direkt olarak 54. Peron Müşteri Hizmetlerine gidin. Burada şikayetinizi belirtin ve bu otobüsten o gün gelen kayıp eşya olup olamayacağını sorun, yok deseler de ısrarla otobüs peronunda (müşteri hiz. arka tarafında) ufak bir kayıp eşya deposu var, oraya bakmalarını rica edin. Çünkü gelen kayıp eşyaları teslim alırken üzerine büyük A4 kağıdıyla Sefer Numarası, Geldiği Yer ve Tarih, Teslim Eden Ad, Soyad, Numarası yazılarak çantanın üzerine yapıştırılarak o depoya konulmaktadır. Sizde oraya giderek sizin geldiğiniz tarih ve yeri orada bulunan çantalar üzerinde kontrol ederek belki çantanıza ulaşabilirsiniz.