Mehmet Maşa adlı üyeden alıntı

Artık eğitim satışı yapmayan birisi olarak "Denemekten korkmayanlar kazansın" demek istiyorum :)
Son olarak 1-2 şeye değinmek istiyorum. Yurt dışında hiç eğitim satışı yok, Türkiye de herkes eğitim satıyor gibi yorumlar yapılmış.
Yurt dışında eğitim satışı yok çünkü herkes deneme yanılma yolu ile bir şeyler öğrenmeye çalışıyor, Türkiye de ise durum tam tersi armut piş ağzıma düş :)
Aylar aylar önce eğitim satışı yaptığım kişiler var hala aynı şeyleri tekrar ediyorlar. Pinleme sürelerinde bile oynama yapıp denemiyorlar, robot gibi aynı şeyi tekrarlıyorlar. Pinterest kendini geliştirip, algoritmasını güncellerken aynı şeyi tekrar etmek ne kadar mantıklı ? Hiç bunu böyle yapsam en olur ki acaba? diye düşünüp başka bir şey denediler mi? Hayır... O yüzden pinterest sağlam bir güncelleme getirdiğinde bir çalışan sisteme sabitlenip kalanların hepsi kazanamayacak, yeni yöntemler arayan, deneme yanılma yapan kişiler yine kazanmaya devam edecek.
Pinterestte biraz gezin millet ne yapıyor diye girin birisinin sitesine detaylı inceleyin.

Son günlerde gördüğüm ve deneme şansımın olmadığı çok güzel bir şey var.
Pinterest'e pin atarken pinterest linki ile atılıyor :) Pinterestin kendi alan adı olduğu için 301 yönlendirme sayılacağını sanmıyorum o yüzsen s3 amazon gibi adsense 'i riske atmayacaktır. Hit yönlendirme olarak amazondan değil pinterestten ( sosyal hit ) olarak geliyor gözükecektir.
Pinterestin linki olduğu için banlayamayacak ve domain ban riskiniz olmayacaktır.

Anladığım kadarıyla hintliler spam sitelerini bu şekilde yapıyor : http://jewelrydaze.net/
Böyle yapma sebepleri ( denedim ve anladığım kadarıyla ) içerisinde içerik olduğu için kapsam sorunu olmuyor, reklamlar gözüküyor, güzel reklam yerleşimi ile kazançlar %70 oranında artıyor.
pintopin temamda bir sitem aynı sektörde 60 TL kazandırırken diğeri 110 TL'ye yakın kazandırdı.

Peki kardeşim bunu yaptık ne olacak? diyenleriniz vardır. Sırası ile yapacağınız işlemleri anlatayım siz araştırın.

1 - Blog kur, makale yaz, adsense onayı al
2 - Bu temayı kur ( SuperAds Lite )
3 - 20-25 tane resimli ( watermark ve aynalama yapmanızı tavsiye ederim ) yazı ekleyin. Örneğin : Vegan üzerine çalışacaksanız vegan üzerine yazı ekleyin.
4 - Pinterest'e pinterest linki ile nasıl pinleme yapacağınızı çözün :) Biraz karışık geldi değil mi :D Pinterestte millet ne yapıyor biraz araştırın görürsünüz.
5 - RSS ile pinlemeyi çözün.
6 - İşe yaramaz domain ve VPS alın.
İşe yaramaz adsense onayı domaine pintopin kurun. Rss feed ile pinterest linki ( site adresi ) pinletin.
Böylece domain ban yemeyeceksiniz, içerik olduğu için kapsam sorunu olmayacak, eklenti kullanmadığınız için etkileşiminiz artacak, en önemlisi hitler sosyal hit yani pinterestten geliyor gibi gözüktüğü ve sitede kayde değer içerik olacağı için ban riskiniz azalacak..

Bunlar eğitimde var mı? Hayır şuan yok ekleyecektim ama video çekmek çok zor geldi zaten eğitim satışını durdurdum araştırarak kendiniz bulabilirsiniz. Herkese iyi forumlar.


Mehmet hocam rss ile pinlenebileceğini bilmiyordum. Çok teşekkür ederim. Bir sitem için şuan bu şekilde pinlemesi için gereken ayarı yaptım. Bakalım nasıl olacak :)
Selamlar.