Mazi
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** M**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Merhaba arkadaşlar 8-9 günlük bir blogum var 7 tane de uzun SEO uyumlu makale ekledim 30 dan fazla İndex im var çok hızlı İndex alıyorum ama hit yok daha 3-5 i gecmez.
Yaost seonun da şuanda ücretsiz sürümünü kullanıyorum. Rank math i ise yeni duydum ve çok da hoşuma gitti özellikleri şuan geçmem mantılı mı hangisi daha iyidir. Geçerken çok şey kaybeder miyim. Rank math makale yazarken yaost gibi yönlendirme yaparak kolaylık sağlıyor mu?
Geçiş yapmak mantıklı ise en az zararla nasıl yapabilirim şimdiden teşekkürler
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Önemli olan içerik kalitesi ve ziyaretçilerinize sunabildiğinizdir. Hiçbir SEO eklentisi bunu sizin yerinize yapamaz. Yoast'ın tek sevmediğim yanı, reklamlarını admin panelini gereksiz biçimde meşgul edebiliyor. Fakat yine de eklenti seçecek olsam her türlü Yoast'ı tek geçerim. Her zaman söylediğim gibi, Yoast ekibi Google çalışanlarının bile büyük saygısını kazanmış bir ekip. Geliştiricileri düzenli olarak SEO yeniliklerini takip ediyor ve eğer güncelleme gerekliyse anında yayınlıyorlar.
Henüz yeni bir siteniz olduğu için Rankmath'e geçiş yapmanız belki sorun oluşturmaz. Fakat belirli çoklukta bir kitlesi olan siteler için bence macera aramaya gerek yok. İllaki geçiş yapılacaksa da şu sorular sorulmalıdır; Yoast neyi yanlış yapıyor? Ne gibi bir eksikliği/kusuru var? Açıkcası Yoast'dan Rankmath'e geçiş için ben hiçbir sebep göremiyorum. Durum bu.
Düzenleme: Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, Rankmath ücretsiz bir eklenti ama sitelerinde her zaman ücretsiz olacak gibi bir ibare göremedim. Bir süre sonra bu güzel denilen özelliklerin yarısından çoğunu ücretli hale getirmesini de göz önünde bulundurmak gerekir.
3 kişi bu mesajı beğendi.
Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
Önemli olan gerçekten faydalı ve kaliteli içerik üretmek. Eğer bu dediğimi yapabilirseniz zaten iyi dönüş alıyorsunuz. Sosyal medya ve backlink tarafını kullanmakta önemli. Örnek veriyorum siteniz C++ ile ilgili ise C++ forumlarında paylaşırsanız içeriğinizi kaynak link koyarak hem trafik çekmiş olursunuz hem de kaliteli kitleyi yakalarsınız.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
D** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben de kısaca kendi deneyimlerimden bahsedeyim. Senelerce Yoastı kullandığım bir sitede ortalama bir sene kadar önce Rank Math'a geçiş yaptım. Eksi yönde hiçbir şey fark etmedim. Artı yönde ise belki biraz fark oldu ama o da kayda değer değil belki de başka sebeplerden artılar olmuş olabilir. Yani kendince tereddütlerin varsa çok da geçmeni tavsiye edecek bir durum yok. Zaten yönlendirmeleri çok fazla ve hepsini en iyi puana getiremiyorsun.
Kuaza
paylaşımcı ol ;)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Coder
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Seo eklentileri size hit yada ekstra birsey kazandirmaz, Tek yapacaklari arama motorlari icin sitenizi hazir etmek. Yani yoastin yaptigini yapan baska bir eklentiye gecmenin tek faydasi hic bir degisikligin olmayacagidir. Kullanim acisindan size hangisi rahat geliyorsa onu secin.
bu arada Rank Math eklentisinin bir cok ozelligi yoasta gore iyi, yonlendirme, puanlama sistemi, focus kelime girerken googledeki aramalara gore kelime onermesi v.s bence dusunulebilir ;-)
https://sorucevap.com #sorucevap