Merhabalar,

Hazırladığım websitelerinde genellikle logo gibi görselleri ücretli olarak temin ediyordum şimdiye kadar. Ücretli temin ettiğim logoları da genel anlamda beğeniyorum bu konuda sıkıntı yok. Fakat tasarım konusunda bilgi birikimim sıfır diyebilirim. En basitinden bilgisayarıma bir tasarım programı yüklediğimde, gözüme çok yabancı ve karmaşık geliyor. Yazı yazma işlevi dışında kullanamıyorum bile.

Biliyorum çok kısa sürede iyi bir seviyeye gelmek çok zor fakat yakın zamanda kendimi bu alanda geliştirip içerik görsellerini kendim hazırlamak istiyorum.

Yukarıdaki içerik görselleri açıkcası çok hoşuma gitti ve içeriklerin okunma sayısını ve ziyaretçilerin geri dönüş oranını ciddi oranda artıracağını düşünüyorum. Bu tarz içerik görsellerini her seferinde ücretli olarak temin etmek üzerimde ciddi bir maliyet yükü oluşturacağı için kendim yapmak istiyorum.

Sorularım:

1. Bu tarz bir seviyeye gelebilmem ne kadar zamanımı alır?

2. MacOS kullanıcısıyım, Illustrator, Affinity Designer ve Pixelmator uygulamaları (deneme sürümleri) bilgisayarımda yüklü. Hangi programa ağırlık vermeliyim? (Açıkcası bu programların websitelerini incelediğimde yapacağım tasarımlara en çok Affinity Designer'ın uygun geleceğini düşündüm.

3. Bu tarz içerik görselleri oluşturabilmek için önerdiğiniz bir eğitim var mı?